HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση στη βουλή για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Παρέμβαση στη βουλή για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Άμεσες ενέργειες για να λειτουργήσει ζητά ο Β. Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσες ενέργειες για το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι Λασιθίου που έκλεισε πριν καν ανοίξει.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην λειτουργήσει φέτος το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι Λασιθίου, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι Λασιθίου έκλεισε πριν καν ανοίξει, αφού η καθυστερημένη έγκριση που δόθηκε και συνακόλουθα ο ελάχιστος  χρόνος (29 Αυγούστου έως 6 Σεπτέμβρη) για τις εγγραφές των υποψήφιων μαθητών, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην μειωμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος και σύσσωμη η τοπική κοινωνία αλλά και οι φορείς ζητούν ολιγοήμερη παράταση και περαιτέρω ενέργειες, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το σχολείο.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, οι μαθητές που έκαναν αίτηση να εγγραφούν είναι έντεκα, όταν υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν με λιγότερους μαθητές.

Επειδή πρόκειται για ένα σχολείο που ήταν όνειρο και βαθιά επιθυμία των πολιτών της ευρύτερης κοινωνίας  και απευθύνεται σε παιδιά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική και μάλιστα σ’ ένα  Νομό με μακριά πορεία στην μουσική και την ποίηση

Επειδή από την καθυστερημένη έγκριση για τις εγγραφές χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Προτίθεστε να δώσετε παράταση για την εγγραφή, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, για να λειτουργήσει ομαλά το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι από την φετινή σχολική χρονιά;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση