HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Γονέων για τα «Σχολικά Γεύματα»

Η Ένωση Γονέων για τα «Σχολικά Γεύματα»

Το πρόγραμμα αυτό θα διενεργηθεί φέτος μόνο σε 19 Δημοτικά Σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/9/2019 συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ένωσης Γονέων με την νέα αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ηρακλείου κα. Παπαδάκη Σκαλίδη. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα».

Όπως ενημερωθήκαμε το πρόγραμμα αυτό θα διενεργηθεί φέτος μόνο σε 19 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου με τη μορφή κουπονιών από μεγάλο φούρνο χωρίς έλεγχο ποιότητας τροφίμων και για λίγους και συγκεκριμένους μαθητές.

Ως Ένωση Γονέων έχουμε αναδείξει το θέμα του υποσιτισμού των μαθητών, ειδικά σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και οικονομικών μεταναστών. Θεωρούμε ότι η αιτία του υποσιτισμού είναι η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, που είχε φουντώσει ειδικά μέσα στην περίοδο της κρίσης και συνεχίζει να τσακίζει οικογένειες με άνεργους γονείς.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα πλήρους και καθολικής κάλυψης χωρίς ημίμετρα και αποκλεισμούς όλων των μαθητών του Δήμου μας και η ανάγκη πλήρους και καθολικής κάλυψης στο σχολείο των διατροφικών αναγκών των παιδιών.

Διατυπώσαμε επίσης συγκεκριμένα αιτήματα για τη σίτιση και την κοινωνική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Άμεσα οι αρμόδιοι φορείς του Κράτους και του Δήμου Ηρακλείου :

• Να φροντίσουν για την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των σχολείων για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους .
• Να διενεργείται αυστηρός υγειονομικός έλεγχος από τους αντίστοιχους αρμόδιους κρατικούς φορείς για τα γεύματα που φτάνουν στα σχολεία.
• Να διευρύνουν τη σίτιση ώστε να καλύπτει το σύνολο των μαθητών όλων των δημοτικών, γυμνάσιων και λυκείων.
• Να προχωρήσει η Κυβέρνηση στη θεσμική συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, για τα σχολεία όλης της χώρας, διασφαλίζοντας τους απαραίτητους χώρους εστίασης, την πρόσληψη τραπεζοκόμων και προσωπικού καθαριότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση