HomeΚΡΗΤΗΟ δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τι αναφέρει στο μήνυμά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης έκανε την παρακάτω δήλωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Αγαπητά μου παιδιά

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς

Όπως κάθε αρχή προϋποθέτει τη λήξη, την ολοκλήρωση ενός κύκλου, έτσι και η έναρξη  κάθε νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί τη μετάβαση από την ραστώνη του καλοκαιριού στην οργανωμένη καθημερινότητα του χειμώνα.

Συνήθως αντιλαμβανόμαστε την ξεχωριστή ομορφιά της σημερινής ημέρας, όταν πλέον απωλέσουμε την ιδιότητα του μαθητή ή του δασκάλου ή του γονέα με παιδιά στο σχολείο.  Νομίζω όλοι μας  έχουμε βιώσει τη νοσταλγία των χρόνων που το χτύπημα του κουδουνιού, η συνάντηση με φίλους, συμμαθητές και δασκάλους, η σχολική αυλή που γέμιζε από ζωηρές φωνές που ήθελαν όλα να τα μοιραστούν, η μυρωδιά των καινούριων βιβλίων, όλη αυτή η θετικά φορτισμένη αναστάτωση, μας καθιστούσε πρωταγωνιστές  στην πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργική και καθηλωτική παράσταση ζωής.

Χαμογελάστε λοιπόν, και ξεκινήστε τη νέα τούτη χρονιά με αισιοδοξία και πίστη πως θα αποτελέσει μια  περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις, μια διαδρομή που θα σας φέρει πιο κοντά στα όνειρα σας, μια σύνθετη εμπειρία σμιλεμένη με βιώματα και γνώση που θα σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

Σε σας, λοιπόν,  παιδιά μου, εύχομαι κάθε σχολική σας χρονιά, να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Αυτό θα σημαίνει πρόοδο,  για σας προσωπικά, για τις οικογένειές σας, για την ίδια την πόλη μας και τη χώρα που ζούμε.

Θα είμαστε όλοι κοντά σας με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση, για να σας προσφέρουμε ό,τι και όσα  μπορούμε.

Στο Δημαρχείο οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για σας. Θα είμαι εδώ για να  υποδεχθώ όσους από σας με τιμάτε με τις επισκέψεις σας, για να σας ακούσω και να  βελτιώσουμε μαζί και με τη βοήθεια των δημοτικών μας υπηρεσιών, τα σχολεία σας, τις γειτονιές σας, την ποιότητα ζωής μας στο Ρέθυμνο.

Σε σας αγαπητοί Εκπαιδευτικοί και Γονείς, που είστε επιφορτισμένοι με το πιο δύσκολο και απαιτητικό λειτούργημα, καταθέτω τις θερμές ευχές για μια ομαλή και παραγωγική σχολική χρονιά και τη βεβαιότητα πως η μεταξύ μας  καλόπιστη συνεργασία και δημιουργική σύμπραξη θα είναι πάντοτε ωφέλιμη για τα παιδιά μας, που είναι οι πιο αξιόπιστοι εγγυητές της μελλοντικής εξέλιξης του τόπου μας». 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση