HomeΚΡΗΤΗΣτο Καπετανάκειο ο δήμαρχος Ηρακλείου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στο Καπετανάκειο ο δήμαρχος Ηρακλείου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Επίσης και στο 8ο Δημοτικό, στο Πειραματικό Λύκειο και στον Άγιο Μύρωνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το Καπετανάκειο, το Πειραματικό Λύκειο και το Γυμνάσιο του Αγίου Μύρωνα επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς,  συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Παιδείας Νίκο Αγγελάκη και Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

dimarchos-8o-dimotiko

Στις 09:45  ο Δήμαρχος άκουσε το πρώτο  κουδούνι της σχολικής χρονιάς στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα που είχε ανάγκη ουσιαστικών παρεμβάσεων, οι οποίες και έγιναν έτσι ώστε φέτος,  ανακαινισμένο να ανοίξει τις πόρτες του στους μικρούς μαθητές.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος και οι κ.κ. Αγγελάκης και Αναστασάκης, παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού στο σχολικό συγκρότημα του Καπετανάκειου.

dimarchos-kapetanakio-f3

dimarchos-kapetanakio-f1

Το καινούργιο κτίριο του σχολείου άνοιξε φέτος τις πύλες του σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και μετά από πολλά χρόνια οι λυόμενες αίθουσες αποτελούν παρελθόν. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του «είναι σημαντικό ότι τα παιδιά μπαίνουν επιτέλους στο νέο κτίριο και η πολυετής ταλαιπωρία τους λαμβάνει τέλος. Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, στην πρόσοψη και στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν».

dimarchos-piramatiko

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος μετέβη στο σχολικό συγκρότημα του Πειραματικού Λυκείου, όπου επίσης έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης και είχε την ευκαιρία να ευχηθεί σε γονείς, καθηγητές κα μαθητές «καλή σχολική χρονιά». Τον αγιασμό στο Πειραματικό Λύκειο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου επισκέφθηκε και το Γυμνάσιο του Αγίου Μύρωνα,  και στο οποίο , τους προηγούμενους μήνες, έγιναν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης.

dimarchos-agios-myronas

Το κλίμα σε όλα τα σχολεία ήταν κάτι περισσότερο από θετικό για τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, καθώς άπαντες αναγνώρισαν την μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια για την επίλυση βασικών προβλημάτων στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για έναρξη σχολικής χρονιάς

«Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που προσφέρει η Παιδεία, στην σημερινή κοινωνία με τις πολυμερείς απαιτήσεις, οφείλουν να διαμορφώνουν πολίτες με ελεύθερη σκέψη, υπευθυνότητα και δημοκρατική συνείδηση, πολίτες χρήσιμους στην κοινωνία.

Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, θα σταθούμε κι εφέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο. Με ιδιαίτερη προσοχή στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές γιατί όλοι πρέπει να γίνονται κοινωνοί του μεγάλου αγαθού της Γνώσης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση