HomeΥΓΕΙΑΤο Περιφερειακό Ιατρείο του Πλατανιά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης

Το Περιφερειακό Ιατρείο του Πλατανιά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης

Ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ένταξη του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Πλατανιά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 ανακοινώνει η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της: «η δημιουργία του Ιατρείου θα καλύψει το τεράστιο έλλειμμα μιας μεγάλης, σύγχρονης δομής Υγείας στον δεύτερο σε πληθυσμό δήμο του Νομού Χανίων και μάλιστα με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Η  χρηματοδότηση του προγράμματος αφορά στην  ανέγερση νέου κτιρίου  καθώς και του πλήρους Ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του,  το κόστος του οποίου έχει προϋπολογισμό  1.134.996, 68 ευρώ.

Το κτίριο θα είναι συνολικού εμβαδού 387,07 τ.μ. και θα ανεγερθεί  σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Πλατανιά  και βρίσκεται στην περιοχή Γερανίου.

Η δημιουργία του Π.Π.Ι. Πλατανιά αποτέλεσε προγραμματική δέσμευση της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ  και έτυχε της απεριόριστης υποστήριξης της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας από τους κυρίους Ξανθό και Πολάκη. Συγκεκριμένα με απόφαση του απερχόμενου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κυρίου Παύλου Πολάκη συστάθηκε ο Οργανισμός του Π.Π.Ι. και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ.160/Β/26-1-2017 Ακολούθησε η εκπόνηση του συνόλου των μελετών από την Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ οι οποίες και έλαβαν Έγκριση Σκοπιμότητας  από το Υπουργείο Υγείας στις 6/12/2018. Ο συνολικός φάκελος υποβλήθηκε στην διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κρήτης για αξιολόγηση στις 8/5/2019 και η  πράξη ένταξης υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη κύριο Αρναουτάκη χθες 10/9/2019. Ήταν μια επίπονη διαδρομή, με πολλές γραφειοκρατικές και άλλες εμπλοκές που δεν έκαμψαν  την προσπάθεια μας, αντίθετα μείναμε απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στον στόχο μας και γι αυτό με την ένταξη του έργου αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση και δικαίωση.

Με την ευκαιρία η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Πλατανιά κύριο Μαλανδράκη,  η συνδρομή του οποίου σε όλα τα στάδια του εγχειρήματος υπήρξε καθοριστικής σημασίας και η συνεργασία μας τόσο με τον ιδίου όσο και  με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες  του Δήμου του, ήταν άψογες και  κινήθηκαν σε επίπεδα υψηλού επαγγελματισμού και αφοσίωσης.

Τέλος συγχαίρομε τις Διευθύνσεις   Τεχνικής Υπηρεσίας και Προγραμματισμού της 7ης ΥΠΕ για το έργο που παρήγαγαν και τις αμέτρητες εργατοώρες που αφιέρωσαν για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Να σημειώσουμε ότι το Π.Π.Ι  Πλατανιά είναι η τρίτη νέα δομή Υγείας που εντάσσομε στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, αφού ήδη έχει προηγηθεί η ένταξη του Περιφερειακού Ιατρείου Θραψανού και η ένταξη του Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρής Φοράδας. Ταυτόχρονα ήδη έχουν ενταχθεί προμήθειες που αφορούν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ύψους  2.240.000 ευρώ,  που διασφαλίζουν την διαγνωστική επάρκεια και αυτοτέλεια  του νησιού, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης και η ένταξη διάφορου  άλλου εξοπλισμού συνολικού κόστους 3.251.416 ευρώ.

Η άψογη συνεργασία  και το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κυρίου Σ. Αρναουτάκη καθώς και η συνδρομή της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας αποτέλεσαν καθοριστικό πυλώνα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στη Κρήτη και παράδειγμα αποτελεσματικότητας των συνεργειών μεταξύ των Υπηρεσιών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση