HomeHL-WorldΣυνταξιούχος έδωσε όλες τις οικονομίες του στα δικαστήρια για να μην πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ

Συνταξιούχος έδωσε όλες τις οικονομίες του στα δικαστήρια για να μην πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ

Για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότερα από 33.000 ευρώ έδωσε ένας Βρετανός συνταξιούχος σε δικαστήρια προσπαθώντας να ανατρέψει πρόστιμο σε βάρος του ύψους 100 λιρών που του είχε υποβληθεί για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Ο 71χρονος Ρίτσαρντ Κίντγουελ, συνταξιούχος μηχανικός, είχε αποταμιεύσει 30.000 λίρες με σκοπό να τις κληροδοτήσει στον γιο του. Τώρα, δηλώνει μετανιωμένος για το γεγονός ότι ξόδεψε κατ’ αυτόν τον τρόπο την κληρονομιά του παιδιού του.

Σύμφωνα με το BBC, όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν η τροχαία του έκοψε κλήση επειδή, σε μια εκδρομή που έκανε στο Γουόρτσεστερ της δυτικής Αγγλίας, έτρεχε με ταχύτητα 56 χιλιομέτρων (35 μίλια) ενώ το όριο για τη συγκεκριμένη περιοχή ήταν τα 48 χλμ (30 μίλια).

Προσέφυγε στη δικαιοσύνη με σκοπό να ακυρώσει το πρόστιμο, όμως η δικαστική μάχη κράτησε τρία χρόνια, έως τον Αύγουστο, οπότε έχασε και στο εφετείο. Ο 71χρονος, που ισχυρίζεται ότι το δικαστικό σύστημα είναι «ανεπαρκές», ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε δικαστικά έξοδα και στην αμοιβή των δικηγόρων του.

Μεταξύ άλλων, ο Κίντγουελ προσέλαβε έναν εμπειρογνώμονα για να εξηγήσει στο δικαστήριο ότι το ραντάρ που τον εντόπισε να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα ίσως ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ή εξαιτίας ενός άλλου οχήματος στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση