HomeHL-Culture«Διδυμότειχο Μπλουζ», η ιστορία του αυτοβιογραφικού τραγουδιού του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

«Διδυμότειχο Μπλουζ», η ιστορία του αυτοβιογραφικού τραγουδιού του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ήταν προορισμένο να τραγουδηθεί από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου αλλά η δισκογραφική επέλεξε τον Γιώργο Νταλάρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Διδυμότειχο Μπλουζ». Ενα τραγούδι συνδεδεμένο όσο κανένα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Αυτοβιογραφικό, αλλά λατρεμένο από όλους και χιλιοτραγουδισμένο.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή, με την απώλειά του να προκαλεί συντριβή στην οικογένειά του και στους φίλους τους και σε όλους τους φαν του και σε όσους κατά καιρούς σιγοτραγούδησαν κάποιο από τα τραγούδια του, ένα κενό. Γιατί πολύ απλά τα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είχαν συνοδεύσει τους έρωτές τους, τις χαρές τους, τον πόνο τους.

Ενα από τα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία, ήταν αποκλειστικά δικό του. Αυτοβιογραφικό. Ηταν η δική του εμπειρία στο στρατό που έγινε μουσική, στίχοι και έτυχε να τραγουδηθεί συγκλονιστικά από τον ίδιο και τον Γιώργο Νταλάρα και εν συνεχεία από όλη την Ελλάδα! Ο λόγος φυσικά για το «Διδυμότειχο μπλουζ».

Το Διδυμότειχο Μπλουζ κυκλοφόρησε το 1991. Οι στίχοι είναι του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου, ο οποίος στηρίχθηκε στη διήγηση του τραγουδιστή για τα όσα έζησε στο στρατό. Ακουσε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να του λέει όσα έζησε στο στρατό και μέσα σε λίγες ώρες έγραψε τους στίχους. Τόσο απλά. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έντυσε μουσικά το κομμάτι και αρχικός σκοπός ήταν να το τραγουδήσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, από τη δισκογραφική του εταιρεία επέμειναν να το τραγουδήσει ο Γιώργος Νταλάρας, όπως και έγινε, σε ντουέτο με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

maxairitsas-ntalaras

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση