HomeHL-GreeceΜε ποιον τρόπο φιλοδοξεί να προσελκύσει χιλιάδες νέα μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου

Με ποιον τρόπο φιλοδοξεί να προσελκύσει χιλιάδες νέα μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου

Θα ακολουθήσει τα βήματα των Εργατικών της Βρετανίας και των Podemos της Ισπανίας επιθυμώντας να εγγράψει περίπου 178.000 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουν να προσελκύσουν νέα μέλη αναζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αρχές του επόμενου έτους. Η αλήθεια είναι ότι στην Κουμουνδούρου έχουν θέσει έναν υπερφιλόδοξο στόχο, αφού θέλουν ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών να προσεγγίζει περίπου το 10% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.781.174 ψήφους, άρα επιθυμούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με αρχές του επόμενου, να έχουν γύρω στα 178.000 μέλη κάτι που είναι μεν εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο λένε ότι θα το προσπαθήσουν. Με ποιον τρόπο; Με τη χρήση της νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλειστή σύσκεψη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ που θα κινηθεί στα πρότυπα του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας και των Podemos στην Ισπανία. Γνώστες του χειρισμού τέτοιων ζητημάτων κλήθηκαν να εξηγήσουν αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους αυξήθηκαν τα μέλη στους δύο αυτούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Τους είπαν ότι οι Εργατικοί της Βρετανίας στηρίχτηκαν στο δίκτυο Momentum, δηλαδή μια ψηφιακή κοινότητα στην οποία οι επισκέπτες, ως επί το πλείστον νεαρής ηλικίας, συνομιλούσαν, αντάλλασσαν απόψεις για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας και παρακινούνταν να ασχοληθούν ακόμη πιο ενεργά με την πολιτική. Με αυτό τον τρόπο το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν ενέγραψε περίπου 400.000 νέα μέλη. Στην εγγύτερη Ισπανία οι αριστεροί Podemos λειτουργούν επίσης μια μεγάλη ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία τα μέλη έχουν το δικαίωμα να σχολιάζουν τα όσα τεκταίνονται, αλλά μπορούν επίσης να ψηφίζουν άτυπα για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία τους σε μια προσπάθεια να ακουστεί εντονότερα η φωνή τους.

Τη μεταφορά ενός ανάλογου εγχειρήματος στην Ελλάδα έχει αναλάβει ο τέως υπουργός Εσωτερικών και νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης που πλαισιώνεται από μια ομάδα νέων σε ηλικία ατόμων που γνωρίζουν καλά τα μυστικά της τεχνολογίας. Οι περισσότεροι εξ αυτών όταν το κόμμα βρισκόταν στην κυβέρνηση χειρίζονταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κουμουνδούρου, αλλά κατείχαν και θέσεις μετακλητών σε οργανισμούς και υπουργεία.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση