HomeΚΡΗΤΗΑνυπόταχτη Κρήτη: «Όχι στο κλείσιμο του ΙΚΑ Μοιρών”

Ανυπόταχτη Κρήτη: «Όχι στο κλείσιμο του ΙΚΑ Μοιρών”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Όχι στο κλείσιμο του ΙΚΑ Μοιρών” τονίζει η Ανυπόταχτη Κρήτη σε ανακοίνωσή της και ζητά να μην κλείσει όχι μόνο το ΙΚΑ Μοιρών αλλά κανένα ΙΚΑ, κανένα δημόσιο νοσοκομείο και κέντρο Υγείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ, του ΟΑΕΕ και των υπηρεσιών του ΕΟΠΠΥ, η αυταρχική συγκυβέρνηση του κεφάλαιου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τραπεζιτών, προχωράει στο κλείσιμο μιας ακόμα κοινωνικής υπηρεσίας στη περιοχή της Μεσσαράς. Η μνημονιακή αυτή πολιτική πλήττει τα λαϊκά συμφέροντα και καταστρέφει το νησί μας, ρίχνει χημικά στις θάλασσες της Κρήτης, ξεπουλάει τις παραλίες της, απολύει εργαζόμενους στο όνομα της κινητικότητας στο δημόσιο, επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα, εκτινάσσει την ανεργία και οδηγεί στη φτωχοποίηση του λαού.

Δεν θέλουμε εξαιρέσεις, χάρες και ρουσφέτια από κυβέρνηση και τοπικούς άρχοντες. Ζητάμε να μην κλείσει όχι μόνο το Ι.Κ.Α. Μοιρών, αλλά κανένα Ι.Κ.Α., κανένα δημόσιο νοσοκομείο και κέντρο υγείας. Παλεύουμε για κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις αξιοπρέπειας, παροχές, πρόνοια και δουλειά για όλους. Ζητάμε να ξανανοίξουν οι διοικητικές  υπηρεσίες που έκλεισαν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Μεσσαράς.

Για να γίνουν αυτά χρειάζονται χρήματα για την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές υπηρεσίες και όχι για τους τοκογλύφους και την τρόϊκα.

Διεκδικούμε άμεσα:

•          Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

•          Κατάργηση των μνημονίων και του “Καλλικράτη”.

•          Οριστική μονομερή διαγραφή του χρέους, κατάργηση των δανειακών συμβάσεων έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε. που επιβάλλει την κοινωνική εξαθλίωση, ώστε να βελτιωθεί άμεσα η ζωή μας

Η Ανυπόταχτη Κρήτη χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Μεσσαράς και στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα τους.

Είναι απαραίτητο ο λαός να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του χωρίς εκλογικές αυταπάτες  και την προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα πέσει μόνη της με εκλογές. Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημα. Τη λύση θα τη δώσει μόνο ο ενωμένος και οργανωμένος αγώνας του λαού απέναντι στους κυβερνώντες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών, απέναντι στα μνημόνια που μας οδηγούν στην εξαθλίωση, απέναντι στην Ευρωπαική Ένωση που νομοθετεί σε βάρος μας. Σημασία έχει οι κάτοικοι να οργανωθούν στις τοπικές τους συνελεύσεις και οι ίδιοι με τη δράση τους να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Σημασία έχει οι τοπικές λαϊκές συνελεύσεις να συντονιστούν με τα εργατικά σωματεία και με ενώσεις των εργζομένων που αγωνίζονται για τα εργασιακά μας δικαιώματα απέναντι στους εργοδότες, την κυβέρνηση και την τροϊκα.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

Ανυπόταχτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση”

Διαφήμιση
Διαφήμιση