HomeΚΡΗΤΗΈτοιμοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ για απεργιακές κινητοποιήσεις

Έτοιμοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ για απεργιακές κινητοποιήσεις

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απεργιακή ετοιμότητα καλεί τα συνδικαλιστικά σωματεία και οργανώσεις η Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, ενόψει των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής του ΠΑΜΕ επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Οι εκλογές του Ιουλίου είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή σκυτάλης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  στη κυβέρνηση ΝΔ. Έχουμε όμως τη συνέχεια της ίδιας αντεργατικής, αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής. Από την «ανάπτυξη για όλους» δεν έχουμε να περιμένουμε οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Είναι «ανάπτυξη» που προϋποθέτει την εφαρμογή όλων των μνημονιακών μέτρων, είναι η «ανάπτυξη» που αφορά τους μεγάλους επιχειρηματίες. Είναι ανάπτυξη που προϋποθέτει ότι όλα όσα χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, είναι «περασμένα ξεχασμένα». Γι’ αυτό καμιά αναμονή, καμιά πίστωση χρόνου.

Η κυβέρνηση ΝΔ  σε συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξήγγειλε μέτρα που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού. Οι  αντεργατικές ρυθμίσεις που πρόλαβε να φέρει στα κλεφτά μέσα στο καλοκαίρι, η μία για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και η άλλη για τις απολύσεις αλλά και οι σχεδιασμοί της ώστε να μπει νέο χτύπημα στη συλλογική οργάνωση και πάλη, είναι παρεμβάσεις που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το μέλλον που μας  προετοιμάζουν.

Την ίδια κυβερνητική πολιτική υπηρετούν και εξειδικεύουν οι Δημοτικές Αρχές στον νομό. Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν καταβάλλονται σε εκατοντάδες εργαζόμενοι στους Δήμους τα ΜΑΠ, γι’ αυτόν τον λόγο οι υπηρεσίες μας είναι υποστελεχωμενες και χωρίς τον απαραίτητο για τη δουλειά μας υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο δεκάδες συνάδελφοι μας στα κοινωφελή προγράμματα, θεωρούνται «ωφελούμενοι» και όχι εργαζόμενοι τόσο από την σημερινή όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση και ζουν μέσα στην ανασφάλεια και την ομηρία για τον αν τον επόμενο μήνα έχουν δουλειά ή όχι.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας «έτοιμη δουλειά» από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να χτυπήσει ξανά το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδια της για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα αντικαταστήσει τον ν.1264/82. Κυβέρνηση και εργοδότες παίρνουν τα μέτρα τους προκειμένου να διαφυλάξουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο που μπορεί στο μέλλον να τους δημιουργήσει προβλήματα στην υλοποίηση της πολιτικής τους.

Θέλουν σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους, ανενεργά, σφραγίδες να μην μπορούν να αντιδράσουν σε ότι θα φέρνει για ψήφιση στη βουλή η εκάστοτε κυβέρνηση. Στοχεύουν ξεκάθαρα στη συλλογική δράση και οργάνωση. Θέλουν τους εργαζόμενους φακελωμένους στους εργοδότες, να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιοι εργαζόμενοι είναι συνδικαλισμένοι, που, τι ψήφισαν, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Θέλουν τον κάθε εργαζόμενο να αποφασίζει μακριά από συλλογικές διαδικασίες, ατομικά, να βρίσκεται αποκομμένος.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. Τα συνδικάτα και καταστατικά έχουν και με αυτά λειτουργούν, με αυτά αποφασίζουν τη πάλη τους και τους αγώνες τους. Σε καμιά περίπτωση δεν λογοδοτούν στους εργοδότες και στη κυβέρνηση αλλά στα μέλη τους και τη κοινωνία.

Συνάδελφοι. Κάνουμε το φόβο τους όπλο μας. Και αυτό είναι η οργάνωση μας στα σωματεία και στους  συλλόγους μας και ο σωστός προσανατολισμός μας, που αποτελεί και η μοναδική μας ελπίδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Μαζί με τους συμμάχους μας, τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές και τη νεολαία συνολικά απευθύνουμε κάλεσμα για οργάνωση της πάλης. Κανένας συμβιβασμός με τα ψίχουλα. Αγώνας για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συλλόγους τα σωματεία του κλάδου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, άμεσα να συνεδριάσουν να καταγγείλουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και μέσα από μαζικές διαδικασίες να πάρουν απόφαση απεργιακής απάντησης όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να παρέμβει στη λειτουργία των συνδικάτων.

Διεκδικούμε ότι μας πήρανε τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και ότι μας αξίζει!

  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Μόνιμη και Σταθερή δουλεία για όλους με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση. Καμία απόλυση.
  • Να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων.
  • Και να μην περάσει ο συνδικαλιστικός νόμος».
Διαφήμιση
Διαφήμιση