HomeΚΡΗΤΗΑξονικός Τομογράφος στο νοσοκομείο Σητείας

Αξονικός Τομογράφος στο νοσοκομείο Σητείας

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δικό του Αξονικό Τομογράφο απέκτησε το νοσοκομείο Σητείας.

Ήδη έχουν ξεκινήσει από την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου η προετοιμασία του χώρου που θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος ενώ τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσει εκπαίδευση του προσωπικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης:

«Με χαρά ανακοινώνουμε την εγκατάσταση και προσωρινή παραλαβή ενός καινούργιου Αξονικού Τομογράφου 16 τομών από το Νοσοκομείο Σητείας. Η απόκτηση του Αξονικού είναι το επιστέγασμα συλλογικής προσπάθειας τα τελευταία 3 χρόνια. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε μετά την διαπίστωση της αναγκαιότητας ενός σύγχρονου διαγνωστικού μηχανήματος για την περιοχή και ταυτόχρονα την αναγνώριση αλλά και τον σεβασμό του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και των ιατρών το οποίο διατυπώθηκε στους τότε Υπουργούς Υγείας κ.κ. Ξανθό και Πολάκη τον Νοέμβριο του 2016 με τη στήριξη της Διοίκησης 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Το Υπουργείο Υγείας, αφού συγκέντρωσε αντίστοιχα αιτήματα προμήθειας αξονικών τομογράφων και από άλλα Νοσοκομεία της χώρας, ανέθεσε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθειά τους. Το 2018, με την επιτυχή ολοκλήρωση του ενιαίου αυτού πιλοτικού διαγωνισμού (αφορούσε 19 αξονικούς για όλη τη χώρα) το Υπουργείο Υγείας πέτυχε εξοικονόμηση κόστους απόκτησης και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, απαραίτητα στοιχεία για να είναι οικονομικά εφικτή η προμήθειά τους.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας πλαίσιο μεταξύ Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και προμηθευτών, οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Σητείας (Οικονομική, Προμηθειών) συνεργάστηκαν άψογα με τις αντίστοιχες του Σισμονόγλειου για την προετοιμασία της εκτελεστικής σύμβασης η οποία τελικά υπεγράφη από τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου κα. Σπινθούρη, ενώ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λασιθίου συνέβαλαν καθοριστικά με τις αποφάσεις τους.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε από την Τεχνική μας Υπηρεσία η προετοιμασία του χώρου που θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος με τη συνδρομή του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας. Μετά την εγκατάσταση του τις επόμενες λίγες μέρες, θα ακολουθήσει εκπαίδευση του προσωπικού, αδειοδότηση, δοκιμαστική λειτουργία και οριστική παραλαβή. Η προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του αξονικού θα συνεχιστεί και από τη νέα κυβέρνηση με την επαναπροκήρυξη της 3ης θέσης μόνιμου Ιατρού Ακτινοδιαγνωστικής που είχε παγώσει λόγω εκλογών, ενώ το Νοσοκομείο μας διαθέτει ήδη πίστωση και για επικουρικό Ιατρό Ακτινοδιαγνωστικής.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους προαναφερθέντες για όλα όσα έκαναν και θα κάνουν στο άμεσο μέλλον για την απόκτηση και την εύρυθμη λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου. Σταδιακά θα επιλυθούν πολλά προβλήματα που υπήρχαν στη διαχείριση των περιστατικών είτε από το Νοσοκομείο μας είτε από το ΕΚΑΒ με τις συνεχείς διακομιδές. Η απουσία του τα τελευταία χρόνια ήταν αισθητή στους συμπολίτες μας οι οποίοι πλέον μπορούν να λένε: «Ήρθε ο αξονικός μας!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση