HomeHL-9Ηράκλειο: Απομακρύνουν τα ηλεκτρικά πατίνια

Ηράκλειο: Απομακρύνουν τα ηλεκτρικά πατίνια

Μετά τη σύσκεψη της δημοτικής αρχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες δημοτών, την αγωνία γονέων για την ανεξέλεγκτη χρήση των οχημάτων αυτών από ανηλίκους αλλά και τα ατυχήματα που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι άνδρες της τροχαίας προχώρησαν το πρωί στην απομάκρυνση των ηλεκτροκίνητων πατινιών από το κέντρο του Ηρακλείου.

Άνδρες της Τροχαίας από νωρίς το πρωί προχώρησαν στη συλλογή τους καθώς καταλάμβαναν χώρο σε πεζοδρόμια , μέχρις ότου υπάρξει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο.

Άλλωστε αυτή ήταν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, επισημαίνεται ότι η πρόταση για προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πατινιών θα υποβληθεί στην Επιτροπή Κυκλοφορίας προκειμένου να φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

“Δήμος και φορείς δεν είναι αντίθετοι σε κάθε δράση που προωθεί την Βιώσιμη Αστική ανάπτυξη και Πράσινη κινητικότητα μέσω των νέων τεχνολογιών, ωστόσο, κατατέθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, η πρόταση να εξετασθεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διάθεσης και κυκλοφορίας των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων ορθίων (πατίνια), έως ότου, θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει τα θέματα αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόταση αυτή θα προωθηθεί στην Επιτροπή Κυκλοφορίας προκειμένου μέσα από τις σχετικές διαδικασίες να ενημερωθούν οι δημοτικές παρατάξεις και στη συνέχεια να εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη διαβιβαστεί από το Δήμο Ηρακλείου προς το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών αίτημα για την θέσπιση κανόνων για να μπορεί στη συνέχεια να εκδοθεί Κανονιστική πράξη εφαρμογής τους όσον αφορά τη διάθεση και κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων ορθίων”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση