HomeHL-WorldΑποκάλυψη-σοκ στη Γαλλία: 1.500 νεκροί από τον καύσωνα του καλοκαιριού

Αποκάλυψη-σοκ στη Γαλλία: 1.500 νεκροί από τον καύσωνα του καλοκαιριού

Δέκα φορές πάνω ο μέσος όρος των θανάτων στη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχεδόν 43 βαθμοί Κελσίου στη Γερμανία… Στους 42,5 βαθμούς, έσπασε κάθε ρεκόρ ο υδράργυρος στη Γαλλία… Το φετινό κύμα καύσωμα στην Κεντρική Ευρώπη ήταν το μεγαλύτερο σε θερμοκρασίες και διάρκεια, όπως ανακοίνωσαν πριν λίγες εβδομάδες οι μετεωρολόγοι. Κανείς, όμως, δεν είχε εικόνα για τις συνέπειες. Ή τουλάχιστον, ακριβή εικόνα για τις συνέπειες. Η αποκάλυψη ήρθε διά στόματος της Γαλλίδας υπουργού Υγείας, Agnes Buzyn. Οι θάνατοι που σχετίζονται με το κύμα καύσωνα που έπληξε τη Γαλλία, είναι περισσότεροι από 1.500!

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία, προκαλώντας σοκ στη γαλλική κοινωνία και όχι μόνο. Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο, δήλωσε ότι οι νεκροί αυτούς τους μήνες του καύσωνα ήταν πάνω από 1.500, «δηλαδή 10 φορές πάνω από τον μέσο όρο».

Η Γαλλία ήταν η χώρα που υπέστη τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Το θερμόμετρο άγγιξε ακόμη και τους 46 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών, στις 28 Ιουνίου.

Όπως επεσήμανε η Agnes Buzyn, το 2003 ο καύσωνας είχε διάρκεια 20 ημέρες και οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 15.000. Φέτος, ήρθε σε δύο δόσεις και οι ημέρες που κράτησε συνολικά, ήταν 18.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση