HomeHL-SportsΗ Εθνική δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε το Λιχτενστάιν!

Η Εθνική δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε το Λιχτενστάιν!

Ελλάδα-Λιχτενστάιν 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματικά αξιολύπητη είναι η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να μην νικήσει ούτε το Λιχτενστάιν (1-1) στο ΟΑΚΑ.

Ναι καλά διαβάσατε! Η «γαλανόλευκη», που πριν από 15 χρόνια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα γήπεδα της Πορτογαλίας, όχι μόνο έχασε με συνοπτικές διαδικασίες το «τρένο», που οδηγεί στην τελική φάση του Euro 2020, αλλά έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να επικρατήσει της ομάδας του Κόλβιντσον.

 Μέχρι σήμερα το Λιχτενστάιν δεν είχε σημειώσει ούτε γκολ στα προκριματικά του Euro 2020.
Εντούτοις ωστόσο αυτό το πέτυχε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Εθνική μας, η οποία, αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες για να εδραιώσει τη νίκη της, είδε τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν και να ξυπνούν μνήμες Νήσων Φερόε!

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Εθνική μας είχε την κατοχή, πίεζε την αντίπαλό της, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φτάσει στο γρήγορο γκολ.

Πάντως το συγκρότημα του Φαν’τ Σιπ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 33ο λεπτό με σκόρερ τον Μασούρα, ο οποίος, μετά από σουτ του Κουλούρη στην κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Μπούχελ.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνο η «γαλανόλευκη» έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Κουλούρης έπιασε την κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, βλέποντας την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπούχελ.

Μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα η Εθνική μας είχε και δεύτερο δοκάρι (και πάλι οριζόντιο) σε δυνατό σουτ του Μανωλά έξω από την περιοχή.

Στο 59ο λεπτό ο Κουλούρης σκόραρε, έπειτα από γύρισμα του Τσιμίκα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ θεωρώντας πως η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή.

Και αφού δεν βάλαμε γκολ εν τέλει το δεχτήκαμε: Ο Σαλάνοβιτς έφυγε στην κόντρα-επίθεση και στην πλάτη της άμυνας της Ελλάδας και πλασάροντας ψύχραιμα τον Μπάρκα ισοφάρισε σε 1-1. Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Λιχτενστάιν στα προκριματικά!

Γκολ: 33′ Mασούρας (Ελλάδα), 85′ Σαλάνοβιτς (Λιχτενστάιν)

Κίτρινες: Μασούρας (Ελλάδα), Μέιερ (Λιχτενστάιν)

Δοκάρια: 47′ Κουλούρης (Ελλάδα), 51′ Μανωλάς (Ελλάδα)

Ελλάδα (Γιον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τσιμίκας, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (62′ Ζέκα), Φετφατζίδης (68′ Παυλίδης), Βρουσάι, Μασούρας (87′ Γιαννούλης), Κουλούρης.

Λιχτενστάιν (Κόλβιντσον): Μπούχελ, Γκοπέλ, Κάουφμαν, Μαλίν, Βίεζερ, Σαλάνοβιτς, Μ. Μπούχελ, Μέιερ, Γκούμπσερ (56′ Γιλντίζ), Χάσλερ, Ρεχστέινερ (Χόφερ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση