HomeΕΛΛΑΔΑΓερουλάνος: Ποιο ΚΙΝΑΛ; Το ΠΑΣΟΚ είναι το ζητούμενο

Γερουλάνος: Ποιο ΚΙΝΑΛ; Το ΠΑΣΟΚ είναι το ζητούμενο

Τι είπε για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παύλος Γερουλάνος ζήτησε τη διεξαγωγή δημοκρατικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και μίλησε ξανά για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, υπό προϋποθέσεις, ασκώντας κριτική στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Στο ερώτημα για το αν θα θέσει θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Γερουλάνος απάντησε, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Εθνος»: «Ποιο ΚΙΝΑΛ; Το ΠΑΣΟΚ είναι το ζητούμενο. Η “κούρσα” σήμερα στην ελληνική πολιτική σκηνή αφορά το ποιος, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, θα πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Η κούρσα αυτή δεν έχει κριθεί – ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι προβληματικό, αλλά δεν είναι οριστικό. Και αυτό γιατί ο πυρήνας στην πολιτική είναι οι αρχές και οι αξίες, οι θέσεις και οι προτάσεις για τις ανάγκες του ανθρώπου. Στον χώρο της Κεντροαριστεράς, λοιπόν, αυτές οι αρχές και οι αξίες παραμένουν ΠΑΣΟΚ. Και έχεις από τη μία ένα κόμμα που έχει αυτήν τη στιγμή τους ψηφοφόρους και από την άλλη ένα κόμμα που θεωρεί ότι έχει τις ιδέες και τις αξίες».

Γερουλάνος: Η απόλυτη απαξίωση

Η κούρσα αφορά το ποιος θα μπορέσει να συνθέσει αυτά τα δύο, δήλωσε ο κ. Γερουλάνος και συμπλήρωσε: «Οσο το ΚΙΝΑΛ, όμως, απαξιώνει το ΠΑΣΟΚ, πυροβολεί τα πόδια του και αυτοϋπονομεύεται. Δεν το καταλαβαίνουν;». «Αυτό που ζητώ είναι δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ. Κανένα συνέδριο δεν αποφάσισε να καταργηθεί η δημοκρατική λειτουργία του, το καταστατικό του. Κανένα. Και από την άλλη να κουνάμε τα σημαιάκια του και να διοργανώνουμε επετείους. Μιλάμε για την απόλυτη απαξίωση. Τι άλλο να πω για να καταλάβουν ότι έτσι ανοίγουν τον δρόμο για πλήρη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά;», τόνισε.

Στο ερώτημα για το αν προτείνει εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, μετά το συνέδριο του Δεκεμβρίου, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Προτείνω ένα σοβαρό, δημοκρατικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει και θα κλείσει θέματα πολιτικών θέσεων και καταστατικού, ώστε να γίνουμε και πάλι ένα δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα με όραμα για τη χώρα. Αν γίνουν αυτά, καμία εκλογή ηγεσίας δεν χρειάζεται», ενώ δήλωσε ότι θα ήταν σύμφωνος με πιθανή αναβολή προκειμένου να γίνει ένα ουσιαστικό συνέδριο.

Οταν ρωτήθηκε αν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Το έχω ξαναπεί. Αν ανοίξει θέμα και δεν έχουν γίνει τα παραπάνω, ναι. Διότι σε αυτά πιστεύω και αυτά θα έκανα πράξη». Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή, είχε επιτεθεί στον κ. Γερουλάνο εξαιτίας της δήλωσής του ότι το ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν ότι το στέλεχος του κόμματος εκτίθεται προσωπικά και ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες του προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην παράταξη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση