HomeHL-GreeceΓερουλάνος: Ενδιαφέρομαι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Γερουλάνος: Ενδιαφέρομαι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Έντονη η ενόχληση στη Χαριλάου Τρικούπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ενδιαφέρον του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε χθες ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, προκαλώντας την έντονη ενόχληση της Χαρ. Τρικούπη. Παράλληλα, επανέλαβε την άποψή του για επιτακτική ανάγκη επιστροφής του ΚΙΝΑΛ στην παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ. Σε ερώτηση που του τέθηκε περί του αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι «αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει». Πρόσθεσε (ρ/σ Παραπολιτικά) ότι «η ουσία δεν πρέπει να είναι ένα αιματοκύλισμα προσωπικό. Πρέπει να είναι μια πολιτική διαδικασία την οποία αν την κάνει καλά η ηγεσία του χώρου, δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας». Ο κ. Γερουλάνος υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για το μέλλον του χώρου, η οποία, κατά την άποψή του, είναι ώριμο να συζητηθεί σε βάθος.

«Είναι επιτακτικό το ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει στις ρίζες του βγάζοντας την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ μπροστά», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος, επιπλέον, άφησε ευθείες αιχμές κατά των επιλογών της κ. Φώφης Γεννηματά. «Η ομιλία της κ. Γεννηματά την 3η Σεπτέμβρη ήταν απογοητευτική διότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να δώσει ένα όραμα. Δεν έγινε αυτό», είπε και υπογράμμισε ότι «εφάρμοσε μια στρατηγική που απέτυχε». Κατηγόρησε, συγκεκριμένα, την κ. Γεννηματά πως «πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε». Ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα διεξαχθεί πιθανότατα πριν από το τέλος του χρόνου, ο κ. Γερουλάνος εκτίμησε ότι το πραγματικό θέμα «είναι το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά. Το θέμα είναι να αισθανθούμε ότι είμαστε σε ένα σπίτι το οποίο μας εκφράζει». Μάλιστα, ο κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι η πρότασή του στοχεύει σε μια ώριμη συζήτηση «ώστε να χτίσουμε μια Κεντροαριστερά για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει. Λειτουργεί διχαστικά, βάζει απέναντι τον Ελληνα δημιουργό, είναι ένα κόμμα εκτός εποχής. Είναι ώρα να δείξουμε ότι εμείς καταλαβαίνουμε τα προβλήματα της κοινωνίας και έχουμε απαντήσεις γι’ αυτά».

Η χθεσινή συνέντευξη του κ. Γερουλάνου ευλόγως προκάλεσε ενόχληση στη Χαρ. Τρικούπη, καθώς ακολουθεί μια σειρά από δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ που είτε συμπλέουν στο ζήτημα ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ είτε συμφωνούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Ιουλίου δεν μπορεί να ξεπεραστεί απλά ως ακόμα μία στιγμή στη μακρά πορεία του κόμματος σε συνθήκες κρίσης. Κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη σχολίασαν, πάντως, χθες τις δηλώσεις του κ. Γερουλάνου. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, «οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης, που οφείλουν να σέβονται όλοι». Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι «όσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια προσφέρουν κακή υπηρεσία στην παράταξη και εκτίθενται προσωπικά».

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση