HomeHL-9Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Κρήτη

Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Κρήτη

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, πέντε νέα έργα προϋπολογισμού 405.000 ευρώ, που στοχεύουν στην υποστήριξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών ψυχικής υγείας που αποδυναμώνει το ρόλου των ψυχιατρικών νοσοκομείων ως παρόχων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ενισχύει την κοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών.

Ειδικότερα τα έργα αυτά ενισχύουν τομεοποιημένες μονάδες Ψυχικής Υγείας για την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και κατ’ οίκον νοσηλεία. Επιπλέον, ενισχύουν την εφαρμογή προγραμμάτων παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών/ Ενίσχυση Κινητών Μονάδων για την παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών.

Ωφελούμενοι των δράσεων είναι τα άτομα που χρειάζονται υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στην Περιφέρεια, δηλαδή άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων πληθυσμού, το οικογενειακό τους περιβάλλον, η κοινότητα και γενικότερα το σύνολο του πληθυσμού για τις υπηρεσίες πρόληψης.

Τα έργα που εντάσσονται είναι τα παρακάτω:

1. Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Κ.Ψ.Υ- Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

2. Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στην Κ.Μ.Ψ.Υ. Νομού Λασιθίου

3. Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης του Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε. Ηρακλείου

4. Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου

5. Ανάπτυξη υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον από το κέντρο ψυχικής υγείας Ηρακλείου.
Τα έργα θα υλοποιήσουν οι δομές ψυχικής υγείας του Βενιζελείου – Πανανείου Νοσοκομείου, του Νοσοκομείου Χανίων, και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ «Η ΑΡΩΓΗ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση