HomeCity Guide«Ιστορίας ελληνικής τρέλας» από την Ομάδα Θεάτρου της «Ίριδας»

«Ιστορίας ελληνικής τρέλας» από την Ομάδα Θεάτρου της «Ίριδας»

Θεατρική παράσταση στην Πύλη Βηθλεέμ με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, η Ομάδα Θεάτρου του Συλλόγου Γυναικών με επωνυμία «ΜΚΟ Γυναικών Ίριδα» θα παρουσιάσει την Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Ιστορίες ελληνικής τρέλας» την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στην Πύλη Βηθλεέμ του Δήμου Ηρακλείου, και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στη Πλατεία Πεζών στις 9:00 μ.μ. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Η Ομάδα Θεάτρου Ίριδα είναι μια νεοσύστατη ομάδα που δημιουργήθηκε το 2015 από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γυναικών «Ίριδα». Τα μέλη της ομάδας και ηθοποιοί  στο θεατρικό έργο, είναι γυναίκες που με μεγάλο ζήλο και αγάπη για το θέατρο συμβάλλουν στην ανάπτυξη δράσεων πολιτισμού.

Η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών Ίριδας κα Ρένια Δρόσου αναφέρει σχετικά: «Η πολιτιστική δράση, δηλαδή το θέατρο, η μουσική,  οι συναυλίες, το συγγραφικό έργο, τα βιβλία, ο κινηματογράφος κ.λ.π. αποτελούν συνιστώσες της πολιτισμικής ανάπτυξης του ανθρώπινου γένους, μαζί με την πνευματική καλλιέργεια, δηλαδή τις αξίες, τις παραδόσεις, την παιδεία, την μόρφωση και την αισθητική. Είμαστε χαρούμενες και περήφανες για την όποια συμβολή μας με τη δημιουργία της ομάδας θεάτρου «’Ιριδα» και την παρουσίαση των παραστάσεών μας. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε την θεατρική μας δράση και ευχόμαστε όλες και όλοι να απολαύσουν την επίκαιρη παράσταση μας και να διασκεδάσουν μαζί μας με πολύ γέλιο».

Οι διοργανωτές ευχαριστούν σε ανακοίνωσή τους τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεζών για την φιλοξενία.

Περιγραφή του Έργου

Ένα κωμικοτραγικό ψυχογράφημα, της ελληνικής κοινωνίας. Σπονδυλωτές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων… ή μπορεί τελικά όχι και τόσο καθημερινών… Μια κοινωνία, που κρίνει, κατακρίνει,  μια κοινωνία  κενόδοξη, που δείχνει με το δάχτυλο. Άνθρωποι, που καταπιάνονται με τις ζωές των άλλων, αφήνοντας τη δική τους ζωή, να προσπερνά. Άνθρωποι, που είναι έτοιμοι, να «φαγωθούν» για ένα… κομμάτι κρέας, του διπλανού.

Σκηνοθεσία- επιμέλεια κειμένων και μουσικής: Σοφία Δερμιτζάκη

Υπεύθυνη Παραγωγής και Επικοινωνίας: Ρένια Δρόσου

Παίζουν οι:

Μαρία Βογιατζή

Ρένια Δρόσου

Μαρία Καψετάκη-Βασιλάκη

Δώρα Κορνηλάκη

Ειρήνη Χατζάκη-Κορνηλάκη

Μαρία Πετράκη

Χρυσή Πετσαλάκη

Κατερίνα Ταμπακάκη

Μαργέτα Ψυρρά

Σκηνικά – Κοστούμια: Ομάδα Θεάτρου Ίριδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση