HomeΚΟΣΜΟΣΦρίκη: Γυναίκα κρατούσε αλυσοδεμένο τον θετό γιο της στην Ουκρανία

Φρίκη: Γυναίκα κρατούσε αλυσοδεμένο τον θετό γιο της στην Ουκρανία

Στο στόμα είχε μονωτική ταινία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία μητέρα κατηγορείται για παιδική κακοποίηση και βασανισμό στην Ουκρανία καθώς κρατούσε τον 8χρονο γιο της αλυσοδεμένο και φιμωμένο με μονωτική ταινία. Η διευθύντρια σχολείου Άννα Ζίτνικ, 56 ετών, συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της στο Ντίπρο στην κεντρική Ουκρανία έπειτα από πληροφορίες που έδωσαν γείτονες.

Οι αξιωματικοί βρήκαν το αγοράκι να κάθεται στο πάτωμα με δεμένα τα μάτια, τα χέρια και τα πόδια του. Στο στόμα είχε μονωτική ταινία, σύμφωνα με ανακοίνωση από την αστυνομία.

Είχε δημιουργήσει κολάρο για τον λαιμό του παιδιού, το οποίο κατέληγε σε αλυσίδα η οποία ήταν δεμένη σε πολυθρόνα. Σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί απελευθέρωσαν το αγοράκι και το μετέφεραν στο νοσοκομείο για εξετάσεις ενώ εντόπισαν τη διευθύντρια στο σχολείο και τη συνέλαβαν. Είχε υιοθετήσει συνολικά τέσσερα παιδιά.

Οι γείτονες πίστευαν ότι ήταν τρυφερή μητέρα αλλά άλλαξαν γνώμη όταν τα παιδιά της τους είπαν λεπτομέρειες από την καθημερινότητα στο πλευρό της. Μία γειτόνισσα είπε στα τοπικά Μέσα ότι τα αδέρφια του έδειξαν φωτογραφία του Στας από το κινητό τους τηλέφωνο. «Οι καρποί και τα κάτω άκρα ήταν δεμένα με μονωτική ταινία. Τα παιδιά είπαν ότι η μητέρα τους κρατούσε διαρκώς δεμένο τον Στας επειδή μιλούσε δυνατά. Καλέσαμε την αστυνομία».

Οι αρμόδιες Αρχές πήραν τον Στας και τα υιοθετημένα παιδιά ηλικίας 4, 6 και 12 και τα εγκατέστησαν σε ίδρυμα για κοινωνική και ψυχολογική αποκατάσταση, ενώ η ψυχολόγος που τα παρακολουθεί τόνισε ότι καθημερινά και τα τέσσερα παιδιά υφίσταντο κακοποίηση. «Τα έβριζε με χυδαίο λεξιλόγιο και τα έδενε επειδή άγγιζαν πράγματά της. Μάλιστα, είχε και ειδικό ραβδί για να τα χτυπά. Τα παιδιά έχουν ειδικό δέσιμο μεταξύ τους. Διαρκώς αγκαλιάζονται και φιλιούνται. Είναι πολύ συναισθηματικά. Κανένα από αυτά δεν θέλει να επιστρέψει στη μητέρα του. Τη φοβούνται».

Η γυναίκα κατηγορήθηκε για κακοποίηση παιδιού και βασανισμό, για παράνομη στέρηση ελευθερίας και γονεϊκή παραμέληση. Κρατείται κατ’ οίκον για δύο μήνες και αντιμετωπίζει ποινή έως και 10 χρόνια φυλάκιση αν κριθεί ένοχη. Εικάζεται ότι η Ζίτνικ υιοθετούσε παιδιά για να λαμβάνει περίπου 700 ευρώ σε επιδόματα για το κάθε παιδί ανά μήνα.

Πηγή: Daily Mail

Διαφήμιση
Διαφήμιση