HomeΚΡΗΤΗΣοβαρά και μεγάλα τα προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Σοβαρά και μεγάλα τα προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Παρέμβαση Κεγκέρογλου στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ζητά την άμεση αντιμετώπιση τους.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει οι περισσότερες κλινικές του ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά λόγω της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Για άλλη μια φορά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ζητά ενίσχυση των τραυματιοφορέων, που πρόκειται για ένα κλάδο υποστελεχωμένο, όπως βέβαια και οι υπόλοιπες ειδικότητες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με την λήξη των συμβάσεων 13 εργαζομένων που δουλεύουν μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ.

Για τα παραπάνω,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ;
2. Ειδικότερα για τους τραυματιοφορείς, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν άμεσα, τι προτίθεστε να πράξετε;
3. Τι θα πράξετε για την ενίσχυση των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης;

Διαφήμιση
Διαφήμιση