HomeHL-HealthΥπ. Υγείας: Εξετάζεται ανανέωση συμβάσεων για 4.000 συμβασιούχους του ΕΣΥ

Υπ. Υγείας: Εξετάζεται ανανέωση συμβάσεων για 4.000 συμβασιούχους του ΕΣΥ

Συνάντηση με τραυματιοφορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, δήλωσε ότι εξετάζεται η ανανέωση των συμβάσεων για 4.000 συμβασιούχους, που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στη δημόσια Υγεία.

Ο κ. Κοντοζαμάνης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και της Πανελλήνιας Ενωσης Τραυματιοφορέων. Οι τραυματιοφορείς των δημόσιων νοσοκομείων πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Στη συνάντηση, περιέγραψαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη έμψυχου δυναμικού και εξοπλισμού και ζήτησαν την άμεση πρόσληψη τραυματιοφορέων.

ΠΟΕΔΗΝ: Επιβεβλημένη η ανανέωση συμβάσεων

Η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί επιβεβλημένη την ανανέωση των συμβάσεων των 830 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ. «Ανανέωση που θα αφορά και τους 4.000 εργαζόμενους που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στη δημόσια Υγεία», όπως είπαν, ενώ ζήτησαν την ένταξη των τραυματιοφορέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και την επαγγελματική αναβάθμιση με παρακολούθηση ταχύρυθμων προγραμμάτων που θα οργανώσει η σχολή του ΕΚΑΒ.

Τι είπε ο Κοντοζαμάνης για τους συμβασιούχους

Ο κ. Κοντοζαμάνης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αναγνώρισε το πρόβλημα των τραυματιοφορέων και ότι θα γίνουν προσλήψεις. Για τους 4.000 συμβασιούχους που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός είπε- σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ- ότι «εξετάζεται με το υπουργείο Εργασίας ανανέωση των συμβάσεων για έναν χρόνο, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης». Σε ό,τι αφορά το θέμα ένταξης στα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμιση των τραυματιοφορέων, θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση