HomeHL-9Επιστολή ΕΚΗ προς τον υπουργό Περιβάλλοντος για τις ρυθμίσεις οφειλών στη ΔΕΗ

Επιστολή ΕΚΗ προς τον υπουργό Περιβάλλοντος για τις ρυθμίσεις οφειλών στη ΔΕΗ

Τι ζητά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκης απέστειλε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Η επιστολή, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στους βουλευτές Ηρακλείου, «αγγίζει» το δύσκολο θέμα της ρύθμισης οφειλών προς την ΔΕΗ ζητώντας, μεταξύ άλλων, να «κοπεί» η προκαταβολή της τάξεως του 40%.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Στα χρόνια της κρίσης και λόγω της μεγάλης ανεργίας πολλά νοικοκυριά συσσώρευσαν χρέη προς τη ΔΕΗ από τα οποία μεγάλο μέρος κυμαίνετε μεταξύ 4,000 και 6,000ευρώ.

  • Επειδή πολλά από αυτά τα νοικοκυριά έχουν αρχίσει «να στέκονται στα πόδια τους», έχοντας βρει εργασία μέλη των οικογενειών τους .
  • Επειδή πολλές από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν μονογονεϊκές οικογένειες ή οικογένειες με αρρώστους.
  • Επειδή αδυνατούν όμως στην παρούσα φάση να καταβάλλουν το 40% της προκαταβολής του συνόλου των οφειλών.
  • Επειδή σε καμία περίπτωση οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είναι «μπαταξήδες» και επιθυμούν την εξόφληση  των χρεών τους.

Παρακαλούμε όπως δώσετε τη δυνατότητα της ένταξης των παραπάνω οφειλών στο πρόγραμμα των 120 δόσεων ή εναλλακτικά των 36 δόσεων χωρίς την απαιτούμενη προκαταβολή.

Παράλληλα ζητάμε την αποσύνδεση από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τις οφειλές προς τρίτους (ΕΡΤ, ΔΗΜΟΥΣ) αφού δεν μπορεί για οφειλές τρίτων να διακόπτετε η παροχή του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με αυτό τον τρόπο και οι οφειλέτες προς τη ΔΕΗ θα έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των χρεών τους αλλά και η ΔΕΗ θα δει να εισρέουν χρήματα στο ταμείο της που αυτή την περίοδο τα έχει ανάγκη, που  με το υπάρχον καθεστώς (40% προκαταβολή) δεν πρόκειται να τα εισπράξει.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση