HomeHL-9Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο 9χρονος με οξεία λαρυγγίτιδα

Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο 9χρονος με οξεία λαρυγγίτιδα

Νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε καταστολή στη ΜΕΘ Παίδων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διασωληνωμένο και σε καταστολή συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου το 9χρονο αγόρι που υπέστη οξεία λαρυγγίτιδα.

Όπως δήλωσε στο cretapost ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ Ιωάννης Τασσόπουλος, «το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε καταστολή. Η κατάσταση του είναι σταθερή και αντιμετωπίζεται από τους θεράποντες ιατρούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί έκανε διακοπές με τους γονείς του στην περιοχή του Κερατόκαμπου όταν κρύωσε και η κατάσταση της υγείας του το πρωί της Δευτέρας, επιδεινώθηκε. Έκανε λαρυγγόσπασμο με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Αμέσως οι γονείς του το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος ξεκίνησε η μεταφορά του παιδιού με ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας ενώ αμέσως κινητοποιήθηκε και η κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο.

Τα δύο ασθενοφόρα συναντήθηκαν στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Αρκαλοχωρίου, όπου η γιατρός του ΕΚΑΒ, Μάγδα Ζεάκη το διασωλήνωσε καθ οδόν. Καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφερε να κρατήσει στη ζωή το μικρό αγγελούδι, το οποίο παρέλαβε χωρίς τις αισθήσεις του.

Αρχικά το παιδί διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και στη συνέχεια λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στο ΠαΓΝΗ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση