HomeΕΛΛΑΔΑΧίος: Τέλος οι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο

Χίος: Τέλος οι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο

Πώς εξηγεί την απόφασή του ο νέος δήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος στους πολιτικούς γάμους στο δημαρχείο Χίου βάζει με απόφασή του ο νέος δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα της Χίου, η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στο σύστημα «Διαύγεια» στις 14:55 της 2ας Σεπτεμβρίου 2019 και σε αυτή ορίζει τους υπεύθυνους αντιδημάρχους για την τέλεση πολιτικών γάμων.

Με βάση αυτή την απόφαση, ο ίδιος δεν θα τελεί κανέναν πολιτικό γάμο και αντ’ αυτού ορίζει πέντε αναπληρωτές.

Με την ίδια απόφαση, η τέλεση των πολιτικών γάμων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων θα πραγματοποιείται στα Δημοτικά Καταστήματα Ομηρούπολης και Αγίου Μηνά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 13:00 έως τις 15:00.

Σύμφωνα με το politischios.gr, ο κ. Κάρμαντζης είναι κατηγορηματικός ότι πίσω από την απόφαση αυτή δεν υπάρχουν θρησκευτικά, αλλά μόνο χωροταξικά κίνητρα. Όπως εξηγεί, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για τη διευκόλυνση των πολιτών, σημειώνοντας ότι η κεντρική αίθουσα που χρησιμοποιείται για γάμους, χρησιμοποιείται επίσης για συνεδριάσεις επιτροπών και συναντήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι γάμοι να γίνονται βιαστικά ή οι επιτροπές να βιάζονται να ολοκληρώσουν τις συνεδριάσεις, εξαιτίας γάμου που ακολουθεί.

Αντ’ αυτού, είπε ο κ. Κάρμαντζης, προσφέρουμε πολύ καλύτερους χώρους στα νέα ζευγάρια και με άνεση για οποιοδήποτε κέρασμα ακολουθεί στη συνέχεια.

«Με αυτή μας την απόφαση κάνουμε πιο εύκολη υπόθεση τον πολιτικό γάμο και αν χρειαστεί θα ανοίξουμε όλα τα πρώην δημαρχεία σε όλη τη Χίο από τη Βολισσό μέχρι και το Πυργί» λέει, επιχειρώντας να βάλει τέλος σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση