HomeHL-WorldΦωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια – Τουλάχιστον 34 οι νεκροί

Φωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια – Τουλάχιστον 34 οι νεκροί

Έπιασε φωτιά λίγο έξω από το νησί Santa Cruz στη νότια Καλιφόρνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι που επέβαιναν σε πλοίο που κατέπλεε στην Καλιφόρνια τα ξημερώματα της Δευτέρας, κάηκαν ζωντανοί, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «Fox News».

Η ακτοφυλακή του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε πως ανταποκρίθηκε σε κλήση για μια φωτιά σε σκάφος 23 μέτρων κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ, στη Νότια Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της τοπικής ακτοφυλακής, έχουν διασωθεί πέντε άτομα, ενώ πάνω σε αυτό υπάρχαν πάνω από 30. «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως το σκάφος φλέγεται αυτή τη στιγμή» ανέφερε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.
2

Η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Ventura έφτασε στο σημείο στις 4 τα ξημερώματα κι ενώ το σκάφος είχε πορεία προς το νησί Santa Cruz. Η φωτιά ξεκίνησε όταν το σκάφος είχε ήδη αγκυροβολήσει.

Σύφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το σκάφος ήταν καταδυτικό, με το όνομα «Concepτion» και είχε τη βάση του στο λιμάνι της Santa Barbara.

Επιπλέον, σύμφωνα με το website Truth Aquatics, το οποίο προχωράει σε ναυλώσεις σκαφών στην ευρύτερη περιοχή, το Conception είχε αναχωρήσει από το Σάββατο για μια κρουαζιέρα τριών ημερών και ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει σήμερα στη βάση του.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση