HomeΕΛΛΑΔΑΟ Χρήστος Τεντόμας νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας

Ο Χρήστος Τεντόμας νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας

Εγινε η πρώτη συνεδρίαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεδρίασε την Κυριακή για πρώτη φορά το νέο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, του οποίου πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Τεντόμας.

«Να γίνουμε μια δημοτική Αρχή όλοι μαζί, όχι στους τύπους αλλά στην ουσία. Να αποδείξουμε ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει», ήταν το μήνυμα του νέου δημάρχου της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, στην πρώτη συνεδρίαση. Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Ρήγας Αξελός και Γραμματέας η Πόπη Γιαννοπούλου. «Οι Αθηναίοι έχουν κουραστεί να μην βλέπουν λύσεις στα προβλήματα τους και αυτά να οξύνονται. Αυτό που μετράει είναι να πετύχουμε λύσεις. Θέλουμε μια πόλη που μας ενώνει και να μας χωρά όλους», είπε ο κ. Μπακογιάννης στον χαιρετισμό του.

Ηλιόπουλος: Να αποδείξουμε ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάζει

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε: «Οφείλουμε να αποδείξουμε στο τέλος της τετραετίας ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει. Η Αθήνα έχει ένα πολύ σημαντικό δημοκρατικό κεκτημένο από το προηγούμενο διάστημα. Είχε καταφέρει ένα δημοκρατικό πλαίσιο διοίκησης, αποκλείοντας τους νεοναζί και επιλέγοντας εκπροσώπηση στις Επιτροπές και από μικρότερες παρατάξεις». Ακόμη, κάλεσε τον νέο δήμαρχο να πιέσει το υπουργείο Εσωτερικών «για να επανέλθουμε σ΄ αυτό το δημοκρατικό κεκτημένο».

«Σε μια καλή συνεργασία για να προχωρήσει η Αθήνα μπροστά» δήλωσε ότι προσβλέπει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος και διαβεβαίωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η παράταξη του είναι διατεθειμένη για μια εποικοδομητική συνεργασία παρότι δεν θα συμμετέχει στη διοίκηση. «Η Αθήνα θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής όλων για να δουν αν πραγματικά ένα δημοκρατικό σύστημα εκλογής μπορεί να λειτουργήσει», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Από την πλευρά του ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ζήτησε τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής ,«Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» από τις επιτροπές του Δήμου. «Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις για την επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας. Απαιτείται διεκδίκηση και αγωνιστική πίεση», ανέφερε ακόμη. Πάντως, ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι θα συμμετέχουν και θα ασκούν έλεγχο σ΄ όλες τις επιτροπές του δήμου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση