HomeHL-SportsΟ ΟΦΗ συνέτριψε με σκορ 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Ο ΟΦΗ συνέτριψε με σκορ 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χάλια μαύρα… Μαγική εικόνα θυμίζουν τα πρόσφατα φιλικά του Παναθηναϊκού μπροστά σε αυτά που συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου  στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να χάνουν… πανηγυρικά με 3-1 από τον εξαιρετικό ΟΦΗ.

Το «τριφύλλι» όντας απογοητευτικό στην 2ηαγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1 αποδοκιμάστηκε έντονα και δικαιολογημένα από τον κόσμο του για την τραγική του εικόνα.

Πραγματικά η εικόνα του Παναθηναϊκού το Σάββατο  ήταν για λύπηση. Μία ομάδα η οποία έγινε έρμαιο των ορέξεων του ΟΦΗ ο οποίος… χόρεψε πεντοζάλη στο ΟΑΚΑ και πήρε μία μεγάλη νίκη.

Το «τριφύλλι» απογοήτευσε τους οπαδούς του οι οποίοι μετά το 1-1 στην Λαμία περίμεναν μία νίκη. Φευ…

Μία εξαιρετικά στημένη, από τον Γιώργο Σίμο, ομάδα η οποία έκανε πάρτι στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας τρία γκολ, έχοντας δοκάρι και ακόμα τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις για να πετύχει και άλλα γκολ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάνος, εξαιρετικό παιχνίδι του Τσιλιανίδη που πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και ήταν ο δημιουργός του 0-1. Σπουδαίο ματς από τους Νέιρα, Ναμπί, αλάνθαστοι οι Νάστος, Γιαννούλης.

Και από την άλλη; Ο Χατζηγιοβάνης που το μυαλό του είναι μάλλον αλλού, ο Νούνιες τραγικός και επικίνδυνος για την «πράσινη» άμυνα, σε μία ομάδα χωρίς διακριθέντες, πλην των Περέα που κέρδισε το πέναλτι και του Μολό, δύο παικτών που πέρασαν ως αλλαγή. Δικαιολογημένες λοιπόν οι αποδοκιμασίες του κόσμου.

Αγωνιστικά σε ένα ματς με ουκ ολίγες φορές χρήση του VARη ομάδα του Ηρακλείου μπήκε από νωρίς δυνατά και μόλις στο 7’ είχε δοκάρι με το εξαιρετικό σουτ του Ναμπί λίγο έξω από την περιοχή να σταματά στην αριστερή δοκό του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός παρότι μερικές στιγμές έφτανε στην περιοχή εκεί δεν είχε ουσία όπως συνέβη στο 17’ με την ωραία ενέργεια του Ζαχίντ από τα δεξιά και το γύρισμα της μπάλας στον Μακέντα, όμως ο Ιταλός επιθετικός έκανε τσαφ. Όλα αυτά την στιγμή που ο ΟΦΗ είχε τις κλασικές ευκαιρίες όπως στο 20’ με τον Τσιλιανίδη και στο 30’ με τον Μάνο.

Τελικά το γκολ ήρθε για τον ΟΦΗ. Ήταν το 33΄ όταν ο Τσιλιανίδης με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Μάνο και ο Έλληνας φορ ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για το 0-1.

Αρχικά ο βοηθός Δημόπουλος υπέδειξε οφσάιντ τον επιθετικό των φιλοξενούμενων, ωστόσο μέσω του VARο Τζήλος έδειξε ΣΩΣΤΑ σέντρα.

Το γκολ αυτό άγχωσε και άλλο τους παίκτες του Παναθηναϊκού και ο ΟΦΗ σημείωσε δεύτερο τέρμα το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε.

Από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη ο Γιαννούλης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως νωρίτερα έκανε φάουλ στον Μακέντα σηκώνοντας ψηλά το πόδι του και βρίσκοντας τον Ιταλό φορ.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ στο 49’ έκανε το 0-2 με το δεύτερο γκολ του Μάνου όπου και εδώ έγινε χρήση του VAR. Σωστά μέτρησε το γκολ του επιθετικού των φιλοξενούμενων αφού καλυπτόταν από τον Πούγγουρα.

Το ματς κρίθηκε οριστικά στο 58’ όταν Μάνος και Τσιλιανίδης άλλαξαν ρόλους με τον πρώτο να ετοιμάζει στον δεύτερο το τρίτο γκολ με τον Τσιλιανίδη να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό απλώς να μειώνει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα στο 85’ το οποίο κέρδισε ο Περέα από τον Μαρινάκη, με τον Τζήλο να το υποδεικνύει μέσω του VAR.

Στις καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε η «καταστροφική» βραδιά για το «τριφύλλι» με την αποβολή του Κουρμπέλη για το επικίνδυνο και αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Κοροβέση, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), Ζήρδας (Αθηνών)

4ος: Καραντώνης (Ημαθίας), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Πούγγουρας, Νούνιες (60’ Μολό), Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Δώνης, Κολοβός (70’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (46’ Μπουζούκης), Μακέντα.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Γιαννούλης (78’ λ.τ. Μπράουν), Νάστος, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Σεμέδο, Ναμπί (87’ Σακόρ), Μάνος (90’ Φιγκειρέδο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση