HomeΚΡΗΤΗΟρκίστηκε ο Μενέλαος Μποκέας ως Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Ορκίστηκε ο Μενέλαος Μποκέας ως Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Κατάμεστο το Ανοιχτό Θέατρο στο Γάζι για την τελετή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά το χώρο μέσα και γύρω από το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στο Γάζι, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η ορκωμοσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των μελών των Συμβουλίων Κοινοτήτων.

Η επιλογή του χώρου ορκωμοσίας ήταν συμβολική, σηματοδοτώντας τις ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες με τις οποίες ο Μενέλαος Μποκέας πρόκειται να πορευτεί στη διάρκεια της θητείας του. Παρόντες στην τελετή ήταν μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Δήμων του νομού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, φορείς του Μαλεβιζίου, καθώς και πλήθος κόσμου.

ste_9428

Το Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής όρκισε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, που τέλεσε, επίσης, τον καθιερωμένο αγιασμό, από κοινού με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Βερνιδάκη. Με πολιτικό όρκο επέλεξαν να ορκιστούν ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Χουστουλάκης και το μέλος της Κοινότητας Γαζίου Άννα Πετράκη.

6934

Στη σύντομη ομιλία του, την πρώτη ως Δήμαρχος Μαλεβιζίου, ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Είμαι πολύ συγκινημένος για τη σημερινή μέρα. Και είμαι περήφανος! Περήφανος για τον τόπο μου, περήφανος για εσάς τους ανθρώπους του, περήφανος για την τίμια και καθαρή διαδρομή που μαζί χαράξαμε έως σήμερα.

Ο Καζαντζάκης στην Ασκητική του δίδαξε «Ν’ αγαπάς την ευθύνη». Και η σημερινή μέρα για μας, αυτό ακριβώς σηματοδοτεί.

Την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον καθένα και την καθεμία από εσάς, που μας εμπιστευτήκατε για να δημιουργήσουμε μαζί τη νέα σελίδα στην ιστορία αυτού του τόπου.

6954

Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την εντολή σας. Να εφαρμόσουμε το συμβόλαιο τιμής που συνυπογράψαμε. Για μια νέα αντίληψη στην αυτοδιοίκηση που θα τιμά και θα σέβεται τον τόπο και τους πολίτες του, στοχεύοντας στην υπέρβαση του αυτονόητου.

Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να δούμε τον τόπο μας πρωταγωνιστή. Να γίνει το Μαλεβίζι ο τόπος που αξίζει στους ανθρώπους και την ιστορία του. Με το Δήμο μπροστάρη και σύμμαχο στις ανάγκες των Δημοτών, αλλά και στυλοβάτη στα όνειρά τους.

Απόψε έχω την εξαιρετική τιμή να ορκιστώ ως Δήμαρχος Μαλεβιζίου. Ενός τόπου ευλογημένου, με εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές.

ste_8933

Δεσμεύομαι αυτό το βαρύ θεσμικό προνόμιο να το τιμήσω με σκληρή δουλειά, διαφάνεια, αξιοκρατία και ανοιχτές διαδικασίες. Αλλά και με δημιουργικότητα, πρωτοτυπία και έμφαση στις καινοτόμες λύσεις.

Θα κάνω πάντα το πρώτο βήμα για να πηγαίνουμε όλοι μαζί πολλά βήματα μπροστά.

Να οργανώσουμε ένα Δήμο σύγχρονο, εξωστρεφή και αποτελεσματικό, στον οποίο ο πολίτης να μπορεί πραγματικά να στηρίζεται!

Ένα Δήμο, ισχυρό εταίρο στο τραπέζι των συζητήσεων, με γρήγορα αντανακλαστικά και στρατηγικό σχεδιασμό, που θα χτίσει επιτέλους τη δική του αναπτυξιακή ταυτότητα.

Ένα Δήμο δυναμικό, που δεν θα διστάζει να διεκδικεί τα μέγιστα ανταποδοτικά οφέλη που του αναλογούν.

Ένα Δήμο που θα ακτινοβολεί την παράδοση που κουβαλά το όνομά του και θα διεθνοποιεί τη βαριά οικουμενική κληρονομιά  του Ελ Γκρέκο.

ste_9082

Ένα Δήμο που θα αξιοποιεί στην πράξη τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, δημιουργώντας τοπικό Σύμφωνο Τουρισμού.

Ένα δήμο, βιώσιμο,  με σύγχρονες υποδομές που θα απελευθερώνουν τις αναπτυξιακές του προοπτικές

Πάνω απ’ όλα, ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο που θα σέβεται τις ανάγκες όλων. Μακριά από διαχωριστικές γραμμές.

Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των δημοτών, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς συμβιβασμούς.

Θα είμαι Δήμαρχος όλων των Μαλεβιζιωτών! Και οι συνεργάτες μου στην υπηρεσία όλων των πολιτών!

Σήμερα ξεκινά μια νέα πορεία. Τώρα είναι η ώρα της δημιουργίας, της ενότητας και της συνεργασίας.

Για να μετουσιώσουμε σε έργο, λέξεις απαραίτητες για το Μαλεβίζι: Διαφάνεια, Διεκδίκηση, Στρατηγικός σχεδιασμός, Ταυτότητα, Προγραμματισμός, Λογοδοσία, Διαβούλευση, Συμμετοχή, Διασύνδεση Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων, Δήμος – Πρωταγωνιστής.

Φίλες και Φίλοι,

Δεσμευτήκαμε ότι μαζί θα παλέψουμε για ένα Δήμο που κατακτά την κορυφή πρώτα στα μάτια των ανθρώπων του. Γι’ αυτό, από σήμερα κιόλας αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησής σας.

Δρομολογούμε την άμεση λειτουργία της «Γραμμής του Δημότη» ως μιας νέας υπηρεσίας που θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της εξυπηρέτησης των αιτημάτων των δημοτών, αλλά και τη διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου. Μακριά από τη λογική των προσωπικών εξυπηρετήσεων και της φυσικής παρουσίας του δημότη στο Δήμο, η Γραμμή του Δημότη δε θα είναι μια απλή υπηρεσία καταγραφής παραπόνων.

Αντίθετα, ο δημότης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται και να παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης του αιτήματός του.

Μέσω της συμμετοχικής αυτής διαδικασίας, στόχος μας είναι η καθημερινή σχέση των πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου να είναι ευκολότερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η απόφασή μας να διευρύνουμε το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Γαζίου, λειτουργώντας το άμεσα και τις απογευματινές ώρες. Γιατί για εμάς η βελτίωση της καθημερινότητας, ξεκινά πρώτα από τη βελτίωση της  εξυπηρέτησης.

Και βέβαια προτεραιότητά μας είναι ο άμεσος και ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε σχέση με τις υποδομές εκπαίδευσης. Μέλημά μας να δρομολογήσουμε πρότυπες εκπαιδευτικές υποδομές για όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας από την προσχολική. Για να μη βρεθεί ξανά το Μαλεβίζι στη θέση που βρέθηκε φέτος.

Αγαπητοί συνδημότες,

Σήμερα, κλείνουμε συμβολικά ένα κύκλο και ανοίγουμε ένα νέο. Από σήμερα ξεκινάμε να μετουσιώνουμε σε πράξεις το πρόγραμμα που διαμορφώσαμε μαζί.

Σας καλώ να σταθείτε δίπλα μας, με προτάσεις αλλά και με αυστηρή κριτική. Σας θέλουμε όλους κοντά μας, συμμέτοχους σε αυτή τη νέα πορεία.

Με σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο, με διαβούλευση, με συναπόφαση.

Η δική σας ενεργή συμμετοχή είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Σας ζητώ, λοιπόν, να κάνετε το μέλλον του Δήμου και δική σας υπόθεση.

Καλή δύναμη και καλή αρχή σε όλους μας»!

Διαφήμιση
Διαφήμιση