HomeHL-SportsΑποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ, 3-2 με τη Σλόβαν στην Τούμπα

Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ, 3-2 με τη Σλόβαν στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα όμως αποκλείστηκε από την Ευρώπη, καθώς είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0 στη Σλοβακία.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 38’ με τον Μεντβέντεφ, όμως ο «Δικέφαλος» ανέτρεψε το σκορ με τα γκολ των Λημνιού (49’) και Σφιντέρσκι (50’). Το 2-2 σημείωσε στο 62’ ο Ντε Μάρκο, ενώ ο Γιαννούλης στο 87’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στο 7′ καταγράφηκε η πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα με τον Άκπομ να στέλνει από κοντά κεφαλιά που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Γκρέιφ. Ως το 18′ ο ΠΑΟΚ διατηρούσε μια διαρκή επιθετική δραστηριότητα και κέρδισε στο διάστημα αυτό πέντε κόρνερΣτο 23′ νέα κεφαλιά του Άκπομ δεν ανησύχησε τον Γκρέιφ που μάζεψε την μπάλα.

 Στο 29′ είχαμε την πρώτη επικίνδυνη επίθεση των Σλοβάκων. Ο Χόλμαν έκανε το τελικό σουτ που έδιωξε με γροθιές ο Πασχαλάκης. Από το 25′ η Σλόβαν άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και να δείχνει αγωνιστική παρουσία επιχειρώντας να κρατήσει μακριά από την εστία της τον ΠΑΟΚ που στο 31′ είχε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Ντάγκλας Αουγκούστο να παίρνει στο κέντρο την θέση του Ελ Καντουρί.

Στο 38′ η Τούμπα «πάγωσε». Ο αρχηγός της Σλόβαν Μεντβέντεφ, από ασίστ του Ιμπραΐμ, με βολίδα στην κλειστή γωνία του Πασχαλάκη άνοιξε το σκορ (0-1) δίνοντας πολλές προοπτικές στην ομάδα του. Στην τελευταία ευκαιρία για ένα γκολ πριν την ανάπαυλα το δυνατό μακρινό σουτ του Ροντρίγκο μπλόκαρε ο Γκρέιφ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να φέρνει το ματς στα μέτρα του. Δυο γκολ σε δυο λεπτά έβαλαν «φωτιά» στην Τούμπα και ξεσήκωσαν πάλι τον ενθουσιασμό των Θεσσαλονικέων.

Το ξεκίνημα έγινε με τον Λημνιό στο 49′ που παραβίασε την εστία της Σλόβαν ισοφαρίζοντας με κοντινό πλασέ από σέντρα του Γιαννούλη. Στο επόμενο λεπτό (50′) ο Σφιντέρσκι από ασίστ του Ντάγκλας Αουγκούστο διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του και ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού.

Στο 59′ ο ΠΑΟΚ ακούμπησε με το Σφιντέρσκι στο τρίτο γκολ αλλά η ενέργεια του Πολωνού ήταν άστοχη για λίγα εκατοστά. Η Σλόβαν βγήκε στην αντεπίθεση και στο 60′ ο Χόλμαν έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, που ήρθε δευτερόλεπτα μετά, στο 61′ με κοντινό σουτ του Ντε Μάρκο, σε μια φάση γενικής αναστάτωσης για την άμυνα του ΠΑΟΚ (2-2).

Στο 68′ η Σλόβαν είχε ένα δοκάρι με τον Μποζίκοφ από δυνατό μακρινό σουτ και η πρωταθλήτρια Σλοβακίας με το 2-2 συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και την προοπτική της πρόκρισης. Ο ΠΑΟΚ πίεσε ασταμάτητα για το τρίτο γκολ χάνοντας ευκαιρίες αλλά το γκολ δεν έρχονταν.

Η Σλόβαν αμύνθηκε μαζικά σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο αλλά η νευρικότητα των γηπεδούχων και η αστοχία δεν τους επέτρεψε να μετατρέψουν σε γκολ έστω μια από τις κλασικές ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Στο 86′ ήρθε το τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Γιαννούλης με σουτ αστραπή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σλόβαν και η Τούμπα ξαναπήρε φωτιά για τα τελευταία λεπτά της συγκλονιστικής αναμέτρησης.

Οι ευκαιρίες παρουσιάστηκαν και στην συνέχεια και ως το τέλος για τους Μακεδόνες αλλά οι Σλοβάκοι κράτησαν με μεγάλη δόση τύχης την εστία τους μακριά από ένα 4ο γκολ.

Γκολ: 38′ Μεντβέντεφ (Σλόβαν), 49′ Λημνιος (ΠΑΟΚ), 50′ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), 62′ Ντε Μάρκο (Σλόβαν), 87′ Γιαννούλης (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες κάρτες: Βαρέλα – Ντε Μάρκο, Ντε Γκαμπς, Γκρέιφ, Μεντβέντεφ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (64′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (31′ Αουγκούστο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46′ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

Σλόβαν: Γκρέιφ, Ντε Γκαμπς, Μόχα, Σποράρ, Ιμπαΐμ (69′ Νόνο), Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν, Μποζίνκοφ, Μπάιριτς, Ντε Μάρκο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση