HomeΚΡΗΤΗΠρότυπη Κρητική Γαστρονομική Διαδρομή στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Πρότυπη Κρητική Γαστρονομική Διαδρομή στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «MED Culinary heritage experiences: how to create sustainable tourist destinations» πραγματοποίησαν  28-8-2019 μια Πρότυπη Κρητική Γαστρονομική διαδρομή, με στόχο την εφαρμογή του «Οδηγού προδιαγραφών των επισκέψιμων χωρών και των διαδικασιών διεξαγωγής γευστικών εμπειριών» που δημιουργήσαμε με τις επιχειρήσεις – συνεργάτες του προγράμματος.

Ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα γνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη για συστηματοποίηση των διαδικασιών διεξαγωγής γευστικών εμπειριών. Παρόλο που υπάρχουν ποικίλες γαστρονομικές εμπειρίες που βασίζονται σε τοπικά προϊόντα, προσφέρονται μεμονωμένα και δεν υπάρχει κοινή αντίληψη ότι πρέπει να τυποποιηθούν και να ακολουθούν ορισμένους «κανόνες».  Ένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ενδιαφερόμενα μέρη είναι ότι τα προϊόντα που προωθούν προωθούνται από προσωπικό που δεν διαθέτει δεξιότητες, καθώς αυτοί είναι κυρίως τοπικοί παραγωγοί που δεν έχουν λάβει επαρκή εκπαίδευση για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που ζητούν οι διεθνείς τουρίστες. Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι ότι έχουν μια σοβαρή διακύμανση των τιμών, καθώς η εμπειρία δεν διαμορφώνεται από ένα συγκεκριμένο πρότυπο, γι ‘αυτό είναι δύσκολο να συγκρίνουμε παρόμοια προϊόντα με το ίδιο όνομα και  οδηγούν σε τελείως διαφορετικές γαστρονομικές εμπειρίες. Για την επίλυση αυτών των θεμάτων οι συνεργάτες του MEDFEST δημιούργησαν τον «Οδηγού προδιαγραφών των επισκέψιμων χωρών και των διαδικασιών διεξαγωγής γευστικών εμπειριών» και σχεδίασαν μια Πρότυπη Κρητική γαστρονομική διαδρομή για να το εφαρμόσουν και να το τελειοποιήσουν.

Η διαδρομή :

  • 10:00 ώρα επίσκεψη στην επιχείρηση Αφοί Κασσάκη http://www.afoikassaki.gr
  • 11:30 ώρα επίσκεψη στην επιχείρηση Αφοί Μηλιαράκη ΑΕ http://www.minoswines.gr
  • 13:00 ώρα επίσκεψη στην επιχείρηση koronekes https://koronekes.gr
  • 15:00 ωρα επίσκεψη στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, όπου η κ. Πιτσικάκη Μαρία ( επιχείρηση Ξαθέρι στο Κρουσώνα) και η κ. Σεβαστή Κρασανάκη ( Πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών Επισκοπής «Εργάνη» μας παρέδωσαν μαθήματα κριτικής μαγειρικής.

Η διαδρομή έκλεισε με συζήτηση για τους τρόπους βελτίωσης του «Οδηγού προδιαγραφών των επισκέψιμων χωρών και των διαδικασιών διεξαγωγής γευστικών εμπειριών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση