HomeΚΟΣΜΟΣΣκωτία: Έφηβες έσωσαν πατέρα και γιο από πνιγμό

Σκωτία: Έφηβες έσωσαν πατέρα και γιο από πνιγμό

Με ένα στρώμα θαλάσσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οταν άκουσαν κάποιον να καλεί σε βοήθεια από τα βαθιά, οι δύο έφηβες αδελφές δεν δίστασαν. Και χάρη στην έγκαιρη αντίδρασή τους, έσωσαν από πνιγμό έναν πατέρα και τον γιο του.

Η Ισλα και η Έιλιντ Νομπλ- 15 και 14 ετών αντίστοιχα- έπαιζαν με ένα στρώμα θαλάσσης, στα ρηχά, σε παραλία στη Σκωτία, το απόγευμα της Δευτέρας. Ξαφνικά, άκουσαν φωνές. Στην αρχή πίστευαν ότι ο άνδρας που έβλεπαν στα βαθιά έπαιζε με το παιδί του. Ομως, γρήγορα διαπίστωσαν ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα και κινδύνευαν να πνιγούν.

Πώς τους έσωσαν από πνιγμό

Οι πιτσιρίκες αντέδρασαν αμέσως. Η 15χρονη πήρε το στρώμα και το πήγε στα βαθιά, εκεί όπου πάσχιζε ο πατέρας να σωθεί και να σώσει το παιδί του από πνιγμό. Την ίδια ώρα, η 14χρονη έτρεξε στην ακτή και ειδοποίησε τις αρχές. Στο πλευρό των δύο εφήβων έσπευσαν ένας άνδρας, που τις βοήθησε να τραβήξουν τον πατέρα και το παιδί στην ακτή και μία νοσοκόμα, που έτυχε να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο σημείο.

«Ημασταν στο νερό με το στρώμα μας και είδαμε έναν άνδρα και ένα παιδί πιο βαθιά από εμάς», περιέγραψε η Ισλα στο BBC. «Νομίζαμε ότι το παιδί φώναζε επειδή ο πατέρας του το είχε βάλει στο νερό και κρύωνε. Αλλά μετά άρχισε ο πατέρας να καλεί σε βοήθεια. Πήγα με το στρώμα για να προσπαθήσω να τον τραβήξω και η Ειλιντ βγήκε για να πάρει τηλέφωνο. Δεν μπορούσαμε να σταθούμε γιατί ήταν πολύ βαθιά, οπότε προσπάθησα να βάλω το παιδί στο στρώμα. Καθώς τράβηξα το παιδί ανέβηκε λίγο και ο πατέρας οπότε σιγουρεύτηκα ότι το κεφάλι του ήταν έξω από το νερό. Ευτυχώς ένας άλλος άνδρας που είδε τι συνέβαινε ήρθε και άρπαξε την άλλη πλευρά του στρώματος και καταφέραμε να τους τραβήξουμε», είπε η 15χρονη διηγούμενη πώς γλίτωσαν από τον πνιγμό τον πατέρα και το παιδί.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση