HomeΕΛΛΑΔΑΣτην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης

Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης

Για το Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης, θα επισκεφθεί, στις 27 και 28 Αυγούστου 2019, την Κύπρο, για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς

Κατά τη διήμερη παραμονή του στην Κύπρο, ο υφυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Επιπλέον, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δ. Συλλούρη, και τον Επίτροπο της Προεδρίας αρμόδιο για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φ. Φωτίου.

Ο υφυπουργός θα έχει, επίσης, συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Χρυσόστομο Β’. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας για θέματα Διασποράς, με τη συμμετοχή του κ. Διαματάρη, του κ. Φωτίου και του κ. Ζ. Sinanyan, αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο υφυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους ομογενειακών Οργανώσεων. Τέλος, ο κ. Διαματάρης θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, την  Ελληνική Δύναμη στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ), καθώς και τον τάφο του φιλάνθρωπου και ευεργέτη Γεωργίου Παρασκευαΐδη.
ethnos.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση