HomeHL-9Από τη μια φωτιά στην άλλη έτρεχαν οι πυροσβέστες στο Ηράκλειο

Από τη μια φωτιά στην άλλη έτρεχαν οι πυροσβέστες στο Ηράκλειο

“Δύσκολη” αποδείχθηκε η χθεσινή ημέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλές φορές χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χθες, σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο φωτιές που ξεσπούσαν, καταστρέφοντας – ευτυχώς – μικρές εκτάσεις γης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 8:30 χθες το πρωί, στο 5ο χιλιόμετρο Ηρακλείου – Μοιρών εκδηλώθηκε πυρκαγιά συνεπεία ελεγχόμενης καύσης σε οικοπεδικό χώρο, που ωστόσο “ξέφυγε” και άρχισε να επεκτείνεται. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου με δύο οχήματα που κατάφεραν πολύ γρήγορα να σβήσουν τις φλόγες. Μάλιστα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας υπήρξε και μία σύλληψη.

Λίγες ώρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα λίγα λεπτά πριν από τις 11 χθες το πρωί, φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Άρβης στη Βιάννο. Επί τόπου βρέθηκαν δύο πυροσβέστες του Κλιμακίου Άνω Βιάννου με ένα πυροσβεστικό όχημα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την κατάσταση. Ωστόσο, καταστράφηκαν συνολικά 20 τ.μ. έκτασης. Το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση.

Το μεσημέρι στις τρεις, συνολικά τρία στρέμματα γεωργικής έκτασης έγιναν στάχτη στον Πύργο Μονοφατσίου, από φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν τέσσερις πυροσβέστες του Κλιμακίου Πύργου με δύο οχήματα. Και σε αυτήν την περίπτωση το αρμόδιο τμήμα διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Τέλος, στις 20:40 χθες το βράδυ φωτιά εκδηλώθηκε σε γεωργική έκταση μεταξύ Απομαρμά και Γέργερης καταστρέφοντας δύο στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης. Τη φωτιά έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο 12 πυροσβέστες του Κλιμακίου Μοιρών που έσπευσαν στο σημείο με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση