HomeΚΡΗΤΗΥψηλής τεχνολογίας drone στην υπηρεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Υψηλής τεχνολογίας drone στην υπηρεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Παραδόθηκε στους βραβευμένους επιστήμονες Δημήτρη Αλεξάκη και Μανώλη Γρυλλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα υψηλής τεχνολογίας drone παραδόθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης προκειμένου να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της ερευνητικής δραστηριότητας του ιδρύματος.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Παραδόθηκε σήμερα από την Ηρακλειώτικη εταιρεία Rc-models για λογαριασμό του Πολυτεχνείου Κρήτης, στους διεθνώς βραβευμένους για τις μελέτες τους και το διδακτορικό τους υλικό σχετικά με την μελέτη της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος και τις Υδροπονικές εφαρμογές, Δρ Δημήτρη Αλεξάκη και Δρ. Μανώλη Γρυλλάκη, το υψηλής τεχνολογίας Drone εφοδιασμένο με ειδικές πολυφασματικές κάμερες Αμερικάνικης τεχνολογίας.

Οι κάμερες ανιχνεύουν στο υπέρυθρο φάσμα με εξαιρετική ακρίβεια την υγεία των καλλιεργειών και σπαρτών έτσι ώστε να τύχουν αντιμετώπισης και κατάλληλων ενεργειών με σκοπό την επίτευξη της μεγιστοποίησης της σοδειάς παράλληλα με την ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής καθώς και πολλών άλλων παραμέτρων οι οποίοι έχουν να κάνουν εν γένει με τη σωστή διαχείριση και εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και την σωστή διαχείριση φαρμάκων – λιπασμάτων στις καλλιέργειες”.

polytexneio-drone5

Διαφήμιση
Διαφήμιση