HomeHL-GreeceΠυροσβεστική: 56 φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Πυροσβεστική: 56 φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την Παρασκευή, στις 19:00, έως το Σάββατο, την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 56 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά επιχείρησαν 693 πυροσβέστες, 273 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Επίσης, συνδρομή παρείχαν 88 εθελοντές με 27 εθελοντικά οχήματα, 4 μηχανήματα έργου και 13 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή -Στο «κόκκινο» Αττική, Εύβοια και Κορινθία
Για μια ακόμη μέρα παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε τρεις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα πρόκειται για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα) οι οποίες στον χάρτη είναι «βαμμένες» με πορτοκαλί χρώμα.

kindynos-pyrkagias

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση