HomeHL-PsilaΓια ποιους λόγους μια γυναίκα κάνει ξανά σεξ με τον πρώην της;

Για ποιους λόγους μια γυναίκα κάνει ξανά σεξ με τον πρώην της;

Γιατί εκείνη τον προτιμά σε σχέση με κάποιον καινούριο;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
fakoy
Της Έλενας Φάκου ψυχολόγος

Eνα ζευγάρι δεν παύει να είναι μαζί όταν πει ότι χωρίζει. Παύει να είναι μαζί όταν πλέον δεν αισθάνεται κάτι ο ένας για τον άλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που αν και στα λόγια κάποιοι χωρίζουν, στην πράξη επανασυνδέονται κάνοντας είτε μόνο σεξ, είτε δίνοντας και με άλλους τρόπους δεύτερη-τρίτη, τέταρτη- ευκαιρία στη σχέση τους.

Οι λόγοι βέβαια που οδηγούν μια γυναίκα στο να κάνει σεξ με τον πρώην της είναι συνήθως περισσότεροι και πιο πολύπλοκοι από τους λόγους που οδηγούν έναν άντρα στο να κάνει σεξ με την πρώην του. Εκείνος απλά θέλει να κάνει σεξ, όπως θα έκανε με οποιαδήποτε. Εκείνη έχει πολλούς και διάφορους λόγους οι οποίοι είναι συνήθως οι ακόλουθοι:

Mια γυναίκα με τον πρώην της αισθάνεται συναισθηματική-και όχι μόνο-ασφάλεια. Τον γνωρίζει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν “κινδυνεύει” να εκτεθεί εκ νέου σε κάποιον που μπορεί να έχει απρόβλεπτες αντιδράσεις εκείνη τη στιγμή.

Επίσης αισθάνεται περισσότερο άνετα μαζί του τόσο για το σώμα της όσο και για τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρει στο σεξ. Από τη στιγμή που έχει ξαναπάει μαζί του, αυτά είναι πράγματα λυμένα προ πολλού, δε χρειάζεται να λυθούν εκείνη τη στιγμή και να χαλάσουν την όποια ατμόσφαιρα υπάρχει.

Γνωρίζει τέλος το κορμί του όπως κι εκείνος το δικό της, τα θέλω του, όπως κι εκείνος τα δικά της και πάνω κάτω ξέρει τι θα συμβεί. Δεν είναι ένα “δώρο” που όταν ανοίξει το περιτύλιγμα δεν ξέρει τι θα περιέχει, όπως θα ήταν ένας νέος εραστής. Ο νέος εραστής μπορεί και να επιφυλάσσει μια πολύ ωραία έκπληξη μπορεί όμως και όχι.

Κάτι ακόμη που υπολογίζει η γυναίκα και όχι ο άντρας, είναι ότι αν κάνει σεξ με έναν πρώην της, δε θα τον “φορτωθεί” αριθμητικά. Τι σημαίνει αυτό; Όταν κάποια γυναίκα γνωρίζει έναν νέο εραστή, αυξάνει τον αριθμό των ανδρών που έχει πάει κάτι με το οποίο οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται κάποιες ενοχές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι αν μια γυναίκα ερωτηθεί με πόσους άντρες έχει πάει, εκείνη συνήθως θα απαντήσει με τρεις για να μη θεωρηθεί “εύκολη”, λέγοντας ψέμματα και μειώνοντας τον αριθμό προς τα κάτω. Αντιθέτως, ένας άντρας εάν ερωτηθεί με πόσες γυναίκες έχει πάει, εκείνος θα πει ψέμματα “φουσκώνοντας” στον αριθμό προς τα πάνω, επειδή νομίζει πως έτσι αυξάνεται το γόητρό του.

Ακόμη, σε κάθε ερωτική επανασύνδεση μια γυναίκας με τον πρώην της δεν παύει να υπάρχει η ελπίδα ότι θα τα ξαναβρούν γιατί ο χωρισμός τους ήταν λάθος. Τα θηλυκά είναι εκ φύσεως ενοχικά και πάντοτε αναθεωρούν και ξανασκέφτονται όποια απόφαση κι αν λάβουν, με αποτέλεσμα να επανασυνδέονται ξανά και ξανά με τον πρώην σύντροφό τους, μήπως και τελικά η απόφαση αυτή που πήραν ήταν λανθασμένη.

Τέλος, άλλος ένας λόγος που μια γυναίκα θα ξαναπάει με τον πρώην της είναι να την απατήσει ή να την απογοητεύσει ο νυν της. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή αναζητά την επιβεβαίωση και μια γνώριμη αγκαλιά για να κρυφτεί, η οποία δεν είναι άλλη από αυτή του πρώην της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση