HomeHL-9Γιάννης Πλακιωτάκης: Προτεραιότητα η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος

Γιάννης Πλακιωτάκης: Προτεραιότητα η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος

Τί δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας για το κτιριακό πρόβλημα του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το μεταφορικό ισοδύναμο και τα υδατοδρόμια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης έφτασε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο όπου μετέβη στο λιμάνι καθώς είχε συναντήσεις με την ηγεσία του κεντρικού λιμεναρχείου.

Κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν οι ανάγκες για στελέχωση του προσωπικού αλλά και των επιχειρησιακών μέσων.

Στην σύσκεψη συμμετείχε ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής και ο πρόεδρος εργαζομένων, Γιώργος Σφακιανάκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης, αφού ευχαρίστησε το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε «προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, συμβάλλει στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ενίσχυση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας», ανέφερε με έμφαση ότι προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι η ενίσχυση της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος, όπως και η ενίσχυση των επιχειρησιακών μέσων.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε τη διεξαγωγή προγραμμάτων μετεκπαίδευσης για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και τη διοργάνωση κοινών ασκήσεων με τη Frontex, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητάς του σώματος.

«Στόχος μας» είπε χαρακτηριστικά «είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος, ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα συμβάλει στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας».

Μείζον το κτιριακό πρόβλημα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι το κτιριακό πρόβλημα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου είναι μείζον και η μεταστέγασή τους θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα καθώς οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Εξάλλου, σημείωσε ότι θα στηρίξει όλα τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για τη λειτουργία των υπηρεσιών του. Επίσης, προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της Σχολή με εξειδικευμένο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για τα στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών.

Θα υπάρξει επαναξιολόγηση για το μεταφορικό ισοδύναμο

Για το ζήτημα της ένταξης της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως σύντομα θα υπάρξουν νέες επαφές με τους θεσμικούς φορείς καθώς απαιτείται επαναξιολόγηση και βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο του μεταφορικού ισοδύναμου  και στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες.

Για να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια χρειάζονται οι κατάλληλες επενδύσεις

Τέλος, ερωτηθείς για τα υδατοδρόμια ο κ. Πλακιωτάκης υπενθύμισε πως προσφάτως υπήρξε κοινή διυπουργική σύσκεψη, καθώς οι όποιες βελτιώσεις και αλλαγές που θα επέλθουν στον θεσμό αυτό θα αρχίσουν να κινούνται από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ωστόσο, επισήμανε πως για να λειτουργήσει επιτυχώς ο θεσμός αυτός απαιτούνται και οι κατάλληλες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση