HomeΚΟΣΜΟΣΟ Τραμπ απαντά στην Κίνα: Αυξάνει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

Ο Τραμπ απαντά στην Κίνα: Αυξάνει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

Σε 30%

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύξηση των δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός μεγιστάνας, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή την αύξηση κατά 5% των δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών στις ΗΠΑ, σε απάντηση στην πολιτικά υποκινούμενη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση του Πεκίνου, να επιβάλει δασμούς σε εξαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιτρέψει στην Κίνα να έχει μέχρι σήμερα το πλεονέκτημα του Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου, γεγονός που έχει γίνει μια μεγάλη επιβάρυνση στον Αμερικανό φορολογούμενο», τόνισε ο Τραμπ στο twitter. «Ως πρόεδρος, δεν μπορώ άλλο να το επιτρέψω αυτό να συνεχίζει να συμβαίνει!», πρόσθεσε.

Όπως ανακοίνωσε, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν σε 30% από 25% τους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων με αφετηρία την 1η Οκτωβρίου. Παράλληλα, προανήγγειλε την αύξηση από 10% σε 15% στους σχεδιαζόμενους δασμούς στα εναπομείναντα κινεζικά αγαθά αξίας 300 δισεκ. δολαρίων.

Οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν να επιβάλουν αυτούς τους δασμούς σε κάποια προϊόντα από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά η επιβολή των δασμών σε περίπου μισά από αυτά τα αγαθά θα ανασταλεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τις αμερικανικές εταιρείες να αναζητήσουν τρόπους για να διακόψουν την παραγωγή τους στην Κίνα και να τη μεταφέρουν στις ΗΠΑ, σε μια ακόμη κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με το Πεκίνο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση