HomeHL-GreeceMε στρατιωτικές τιμές θα γίνει δεκτός ο Μητσοτάκης στη Γερμανία

Mε στρατιωτικές τιμές θα γίνει δεκτός ο Μητσοτάκης στη Γερμανία

Ποιο θα είναι το περιεχόμενο των συζητήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού και της Άνγκελα Μέρκελ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 29 Αυγούστου

Η Καγκελαρία προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για το πρόγραμμα της συνάντησης και την ατζέντα των συνομιλιών.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, η Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές στην καγκελαρία την ερχόμενη Πέμπτη στις 12μμ (1 μμ ώρα Ελλάδας).

Οι συζητήσεις «θα επικεντρωθούν σε διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής και Ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα».

Όσον αφορά την καγκελάριο, στις 19 Ιουλίου είχε προβεί σε μια προσεκτική δήλωση, σχολιάζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «έκπτωση» αναφορικά με το χρέος επειδή άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά είχε προσθέσει ότι όλα εξαρτώνται από τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, τα γερμανικά ΜΜΕ εκφράζονται ιδιαίτερα θετικά για την κυβέρνηση, και ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει παρουσιαστεί και σαν πρωθυπουργός «θαύμα» για τους γρήγορους ρυθμούς της.

Κατά τη συνάντηση θα τεθούν επίσης θέματα επενδύσεων γερμανικών επιχειρήσεων στη χώρα μας και το προσφυγικό. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ μάλιστα, σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Κουμουτσάκο.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση