HomeHL-LifestyleΕπίθεση του Ρουβίκωνα στο εστιατόριο του Εκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο εστιατόριο του Εκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

Σήμερα το πρωί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Eπίθεση στο εστιατόριο του σεφ Εκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι, έκαναν τις πρώτες πρωινές ώρες μέλη του Ρουβίκωνα.

Οι νεαροί φέρεται να έχουν παραβιάσει την εξωτερική είσοδο του καταστήματος στην οδό Βασ. Γεωργίου, να πέταξαν μπογιές, να έσπασαν την γυάλινη εσωτερική πόρτα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά να εξαφανίζονται.

Λίγη ώρα μετά μέσω της ιστοσελίδας indymedia η αναρχική συλλογικότητα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Στο σημείο ήδη έχει σπεύσει η Ασφάλεια και ερευνά το περιστατικό.

botrini2

Μπογιές σε αυλή και τοίχους

Να θυμίσουμε ότι αρχές Αυγούστου υπήρχε καταγγελία 19χρονου μαθητευόμενου στο εστιατόριο του Εκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα για βασανιστήρια. Μάλιστα, την είχε κάνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης. «Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα θύματα καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους». Εν συνεχεία ο σεφ με δήλωση αρνήθηκε κατηγορηματικά το περιστατικό και να έκανε λόγο για αθλιότητες και γελοιότητες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 19χρονος δεχόταν επιθέσεις καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου στην περιοχή Μέση της Κέρκυρας. Επιπλέον, ο ίδιος αποδοκίμαζε φραστικά τον 19χρονο και του ασκούσε λεκτική βία. «Μου έριξε με κουτάλι στον καρπό μου καυτό λάδι» είπε ο νεαρός που προχώρησε στην καταγγελία και πρόσθεσε: «Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα».

botrini1

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

Ο Ρουβίκωνας ανακοίνωσε την επίθεση στο εστιατόριο του Εκτορα Μποτρίνι με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα ξημερώματα της Παρασκευής, όπου κάνει αναφορές τόσο στην καταγγελία του μαθητευόμενου σεφ στην Κέρκυρα, όσο και σε επιχείρηση της Μυκόνου που φέρεται να υποχρέωνε σερβιτόρους να εργάζονται ξυπόλυτοι στην καυτή άμμο.

Η θέση του Μποτρίνι για τις καταγγελίες

«Την έχω ακούσει την καταγγελία τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μπροστά σε μένα προσωπικά δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο, όταν είμαι εγώ όλοι είναι “Παναγίες”» είχε απαντήσει τότε ο Εκτορας Μποτρίνι.

«Δύο μάγειρες ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Ηρθαν δύο παιδιά σε διαπληκτισμό, συμβαίνουν αυτά, μπορούσε να γίνει και στο δρόμο παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει καθημερινά στις κουζίνες, βρίζονται πολλές φορές, τι να πω… Είναι όπως στα σχολεία» είπε. Σε ό, τι αφορά στα εγκαύματα και τα τραύματα από λάδι, τα οποία καταγγέλλει ο 19χρονος, ο Εκτορας Μποτρίνι είπε: «Με το που έγινε το συγκεκριμένο συμβάν, εξαφανίστηκαν και οι δύο. Πλακωθήκανε φύγανε. Με καυτό λάδι δηλαδή ο άνθρωπος πεθαίνει από τον πόνο. Δηλαδή πέφτει κάτω και λιποθυμά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Καυτό λάδι… Να γελάσω θέλω λίγο τώρα». Ο σεφ σημείωσε πως «καυτό λάδι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Αυτές είναι μπούρδες. Είναι 14 πιτσιρίκια εκεί μέσα. Σε κανένα δεν γίνεται μπούλινγκ. Ίσα ίσα οι συνθήκες είναι εξαιρετικές σε όλα τα εστιατόρια που δουλεύουν».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση