HomeHL-WorldΝέες απειλές Ερντογάν, παρά το μήνυμα Μακρόν

Νέες απειλές Ερντογάν, παρά το μήνυμα Μακρόν

«Οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε απόψε τις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων αερίου που πραγματοποιεί η Άγκυρα στα ανοιχτά της Κύπρου,

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσε υποτιθέμενα μέτρα… δεν ζημιώνει εμάς αλλά τον εαυτό της», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Συνεχίζουμε τις ερευνητικές μας δραστηριότητες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αμετάβλητη αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Στα μέσα Ιουλίου οι Βρυξέλλες υιοθέτησαν μια σειρά πολιτικών και οικονομικών μέτρων ως απάντηση για τις συνεχιζόμενες εξορυκτικές έρευνες που πραγματοποιεί παράνομα η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις.

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε ο Τούρκος πρόεδρος με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης τους στην Άγκυρα τόνισε ακόμη: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στο νησί και στην περιοχή με την ίδια ακριβώς αποφασιστικότητα που υπερασπιζόμαστε τα δικά μας. Για την διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος μέχρι τώρα ευθύνονται οι ε/κ με την αδιάλλακτη στάση τους». Επεσήμανε, ακόμη, πως δεν μπορεί να υλοποιηθεί «κανένα έργο στην Ανατολική Μεσόγειο που να αγνοεί την Τουρκία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση