HomeHL-SportsΑΕΚ Τραμπζονσπόρ 1-3

ΑΕΚ Τραμπζονσπόρ 1-3

Θλιβερή ΑΕΚ, εκτός τόπου και χρόνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε ο πρώτος αγώνας της ΑΕΚ με την Τραμπζονσπόρ, για τα πλέι οφ του Europa League, βλέποντας να εξανεμίζονται οι ελπίδες της για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Καρντόσο, μολονότι προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Λιβάγια στο -άδειο λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ εν τέλει συνετρίβη με 3-1 τους Τούρκους, προβληματίζοντας σε ακόμη ένα παιχνίδι με την απόδοσή της και με τα πολλά λάθη στην άμυνα.

 «Δήμιος» για την Ένωση αποδείχθηκε ο Εκουμπάν, καθώς πέτυχε και τα τρία γκολ για το συγκρότημα του Καραμάν, το οποίο μετά την ευρεία επικράτησή του στην Αθήνα είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, εν όψει του επαναληπτικού, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Τραπεζούντα.

Εν κατακλείδι η ΑΕΚ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (προηγήθηκε ο επαναληπτικός με την Κραϊόβα) στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς έδειξε εκτός τόπου και χρόνου. Έκανε τα ίδια απίστευτα λάθη με αυτά απέναντι στους Ρουμάνους, με τον Καρντόσο να φέρει μεγάλη ευθύνη για την εικόνα που παρουσίασε και σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα του.

O αγώνας

Το ματς ξεκίνησε ονειρεμένα για την ΑΕΚ, καθώς προηγήθηκε μόλις στην πρώτη της «επίσκεψη» στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στο 4ο λεπτό, μετά από κούρσα του Λόπες από αριστερά και πάσα του στον Λιβάγια ο τελευταίος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ένωση.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπάρκας με πολύ σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Αμπντουλκαντίρ κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η ομάδα του Καρντόσο έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας να ισορροπήσουν το ματς.

Εκμεταλλευόμενοι μάλιστα την αγωνιστική καθίζηση των «κιτρινόμαυρων» οι παίκτες του Καραμάν έφεραν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι  από στατικές φάσεις (κόρνερ), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ με 2-1.

Στο 22ο λεπτό ο Ζίμπερτ καταλόγισε αυστηρό πέναλτι στους Τούρκους, όταν ο Νόβακ μπήκε από αριστερά στην περιοχή και, βουτώντας μπροστά από το απλωμένο πόδι του Βράνιες, κέρδισε την παράβαση.

Πάντως η Ένωση στάθηκε τυχερή, καθώς ο Σόσα που ανέλαβε την εκτέλεση σούταρε δυνατά στην αριστερή πλευρά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαρκα.

Αυτή η φάση δεν αφύπνισε την ΑΕΚ, η οποία είδε την Τραμπζονσπόρ να ισοφαρίζει στο 28′, όταν από κόρνερ και «καραμπόλα» στον Περέιρα, η μπάλα στρώθηκε στον Εκουμπάν που δεν είχε πρόβλημα να τη στείλει στα δίχτυα.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 44΄ πάλι ο Εκουμπάν με κεφαλιά από κόρνερ του Σόσα έγραψε το 2-1 για την ομάδα του, στέλνοντας την ΑΕΚ στα αποδυτήρια με έναν… Γολγοθά μπροστά της.

Η κατάσταση όχι απλώς δεν βελτιώθηκε, αλλά μάλλον έγινε χειρότερη για την Ένωση στο β΄ ημίχρονο.

Μάλιστα η ΑΕΚ έδειχνε να είναι εκτός τόπου και χρόνου και θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή, που δέχτηκε μόνο ένα γκολ στην επανάληψη.

Ο Καρντόσο προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις με τους Ζεράλντες και Κρίστιτσιτς να παίρνουν τη θέση των Σιμάο και Βέρντε, ωστόσο πιο πιθανό έδειχνε οι Τούρκοι να κάνουν το 3-1, παρά να πετύχει η Ένωση την ισοφάριση.

Αυτό εν τέλει συνέβη στο 70’ όταν ο μικρός «δαίμονας» της Τραμπζονσπόρ, ο 20χρονος Αμντουλκαντίρ, μολονότι βρέθηκε σε θέση για σουτ, επέλεξε μια ασίστ «μισό γκολ» στον Εκουμπάν, ο οποίος πλάσαρε τον Μπάρκα και συμπλήρωσε το δικό του εκπληκτικό χατ τρικ.

Στα λεπτά που απέμεναν και με τη ψυχολογία να έχει πιάσει πάτο η ελληνική ομάδα προσπάθησε να μειώσει, ωστόσο ο Ζεράλδες δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Τσακίρ.

Οι Τούρκοι ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και είχαν ευκαιρίες και για ένα τέταρτο γκολ, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι.

Άλλωστε οι φιλοξενούμενοι τον στόχο τους τον είχαν πετύχει φτάνοντας ανέλπιστα εύκολα, όχι μόνο στη νίκη, αλλά και στην εξασφάλιση ενός σκορ, που τους καθιστά απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάο (63΄ Κρίστιτσιτς), Βέρντε (65΄ Ζεράλντες), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (83΄ Γιακουμάκης).

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Ουνάλ Καραμάν): Ουγκουρτσάν, Νόβακ, Χοσεϊνί, Τούρκμεν, Ζοάο Περέιρα, Σόσα, Πάρμακ, Ενουακαέμε (71΄ Αβντίτζα), Εκουμπάν (90+2΄ Σαρί), Αμπντουλκαντίρ Ουμούρ, Σέρλοτ (77΄ Ντογκάν)

Διαφήμιση
Διαφήμιση