HomeΕΛΛΑΔΑΝέα βλάβη και ακύρωση δρομολογίου πλοίου στη Σαμοθράκη

Νέα βλάβη και ακύρωση δρομολογίου πλοίου στη Σαμοθράκη

Απαγορεύθηκε ο απόπλους του επιβατηγού «Ζέφυρος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τρίτο πλοίο της εταιρίας SAOS Ferries, που εξυπηρετούσε την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, το πλοίο «Ζέφυρος» παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης μηχανική βλάβη.

Απαγορεύθηκε λοιπόν προσωρινά ο απόπλους του επιβατηγού πλοίου «Ζέφυρος», λόγω μηχανικής βλάβης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Σαμοθράκη με 69 επιβάτες και παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο evros-news.gr, ότι σε αντίθεση με τα άλλα δύο πλοία της εταιρείας, το ΖΕΦΥΡΟΣ είναι καινούργιο σκάφος, αφού ναυπηγήθηκε το 2017 και ξεκίνησε εκείνη την χρονιά δρομολόγια. Μάλιστα επειδή υπήρξαν κάποια θέματα αρχικά με τις μηχανές του, άλλαξε και έβαλε καινούργιες από την Σουηδία και το εκεί εργοστάσιο της VOLVO. Όμως η μία από τις τρεις εμφάνισε σήμερα πρόβλημα.

Παραμένει το έκτακτο δρομολόγιο για Σαμοθράκη

Το ευτύχημα αυτή τη φορά είναι πως την ακτοπλοϊκή γραμμή εξακολουθεί να πραγματοποιεί το Adros Jet, αλλά και το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ, ενώ όπως ανακοινώθηκε, από την Δευτέρα τη θέση του πρώτου θα πάρει το «ΑΡΤΕΜΙΣ» της Hellenic Seaways.

Τα δρομολόγια που θα εκτελέσει την Παρασκευή το ταχύπλοο «ANDROS JET» είναι τα εξής:

Από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 9.30 και στις 15.00

Από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στις 12.00 και στις 18.00

Από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου την ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης θα καλύπτει το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» της εταιρείας «Hellenic Seaways».

Η ανακοίνωση της SAOS Ferries για το πλοίο Ζέφυρος

«H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, κατά την επιστροφή του Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ από Σαμοθράκη παρουσιάστηκε πρόβλημα στη μία εκ των τριών κύριων μηχανών. Με την άφιξη του πλοίου στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε έλεγχος από δύτη ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια της βλάβης και αναμένεται συνεργείο της Volvo από Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση της.

Παρακαλούνται οι επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν με το ΖΕΦΥΡΟΣ να απευθυνθούν στα άλλα πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια προς Σαμοθράκη».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση