HomeHL-GreeceΤραγωδία στον Πόρο: Επιχειρηματίας ο ένας Ρώσος που σκοτώθηκε

Τραγωδία στον Πόρο: Επιχειρηματίας ο ένας Ρώσος που σκοτώθηκε

Λάτρης βυζαντινών εικόνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος στον Πόρο με την πτώση του ελικοπτέρου που, όπως όλα δείχνουν, χτύπησε σε καλώδια και έπεσε στη θάλασσα.

Θύματα είναι ένας Έλληνας και δύο Ρώσοι. Ο Έλληνας ήταν ο πιλότος του ελικοπτέρου, Νίκος Καρυστινός, ο οποίος είχε «γράψει» πάνω από 7.000 ώρες πτήσης στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο Ελληνας πιλότος είχε αναλάβει να μεταφέρει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δύο Ρώσους πολίτες.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας, πρόκειται για τους Mikhail Abramov και Davel Akolinin.

Ο επιχειρηματίας με την αγάπη για τις βυζαντινές εικόνες

Ο Mikhail Abramov ή αλλιώς «Μίσα», όπως τον έλεγαν οι φίλοι του, γεννήθηκε στην Μόσχα το 1963 και από το 1985 ασχολούνταν με επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων εμπόριο δερμάτινων προϊόντων.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Mikhail Abramov ήταν επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, δημιουργός του πρώτου ιδιωτικού μουσείου εικόνων και τέχνης στη Μόσχα. Τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσω Facebook η κριτικός τέχνης Irina Yazykova, αλλά και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Alexei Lidov.

Ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών, της RGS Group, και φιλάνθρωπος. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο με αμέτρητες χριστιανικές και βυζαντινές εικόνες, το οποίο χρηματοδοτούσε ο ίδιος.

Δείτε τον Ρώσο που έπεσε με το ελικόπτερο να μιλάει για το μουσείο:

https://www.youtube.com/watch?v=7MMFlpyWY0k

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση