HomeΚΡΗΤΗΚαταγγέλλουν ξυλοδαρμό εργαζόμενης στα Κοινωφελή Προγράμματα δήμου Φαιστού

Καταγγέλλουν ξυλοδαρμό εργαζόμενης στα Κοινωφελή Προγράμματα δήμου Φαιστού

Ανακοίνωση της Κίνησης εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας Ηρακλείου Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης στα Κοινωφελή Προγράμματα στον δήμο Φαιστού έστειλε η Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελής Εργασίας Ηρακλείου Κρήτης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Την Τρίτη 13/8 στον Δήμο Φαιστού συναδέλφισσα μας εστάλη να καθαρίσει εξωτερικό χώρο σε χωριό της περιοχής.

Εκλεγμένος πρόεδρος τοπικής κοινότητας του Δήμου ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα με την τοποθέτηση της νέας δημοτικής αρχής πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο και ζήτησε από τη συναδέλφισσα μας να εκτελέσει εργασία η οποία δεν ήταν στην αρμοδιότητά της. Στην προσπάθειά της να εξηγήσει τους λόγους που δεν μπορούσε να εκτελέσει τη συγκεκριμένη εργασία δέχθηκε αρχικά χυδαία φραστική επίθεση και όταν του ζήτησε να μην της μιλάει με αυτόν τον τρόπο, την κατάβρεξε με ένα μπουκάλι νερό και στη συνέχεια την χαστούκισε. Η εργαζόμενη αναγκάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και ενώ οι πολιτικοί της προϊστάμενοι ενημερώθηκαν δεν της παρείχαν καμία στήριξη.

Η Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον ξυλοδαρμό και την τραμπούκικη επίθεση εναντίον της συναδέλφισσας  μας στον Δήμο Φαιστού και συνολικά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι ούτε μεμονωμένα ούτε τυχαία περιστατικά, έρχονται να προστεθούν στην ήδη άνιση μεταχείρισή μας, αφού μας χαρακτηρίζουν ως «ωφελούμενους» ενώ είμαστε εργαζόμενοι που παράγουμε την ίδια εργασία με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παίρνουμε τον κατώτατο μισθό χωρίς να εντασσόμαστε στη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στερούμαστε βασικά εργασιακά δικαιώματα (όπως την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την αναγνώριση των πτυχίων μας).

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην συναδέλφισσα μας, και καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους επιθέσεις και συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές ούτε τώρα ούτε και στο μέλλον.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή τόσο την απερχόμενη όσο και την επερχόμενη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έμπρακτης καταδίκης του υπεύθυνου για το συγκεκριμένο περιστατικό και να διαφυλάξει την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, έτσι ώστε τέτοιες ενέργειες να μην επαναληφθούν.

Καλούμε πανελλαδικά όλους τους εργαζόμενους , συλλογικότητες , σωματεία , να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την συμπαράσταση τους σε όλους τους συναδέλφους  που δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά και να μην δείχνουν καμία ανοχή!

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του!

Η δύναμή μας βρίσκεται στην  αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητα!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση