HomeΕΛΛΑΔΑΘα μεταφερθούν γεννήτριες στον Πόρο μετά το μπλακ άουτ

Θα μεταφερθούν γεννήτριες στον Πόρο μετά το μπλακ άουτ

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

Το μπλακ άουτ σημειώθηκε στο νησί μετά τη σύγκρουση ενός ιδιωτικού ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ. Πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το ιδιωτικό ελικόπτερο πριν πέσει στη θαλάσσια περιοχή Γαλατά-Πόρου, έκανε μια περιστροφή και στη συνέχεια ακολούθησε έκρηξη.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρεις άνθρωποι: δύο Ρώσοι κι ένας Έλληνας, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

«Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά.

Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση