Ανασύρθηκαν τρεις σοροί ανδρών, δύο ρωσικής υπηκοότητας και μία ελληνικής, των επιβαινόντων του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στις 15:50 στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου-Γαλατά, από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας, ο χειριστής του ελικοπτέρου.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοουμένου.

Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Στις έρευνες συμμετέχουν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρεις λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής δήλωσε πως ο ίδιος είδε έναν άνδρα να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις του, επιβεβαιώνοντας πως στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα.

Το iefimerida.gr δημοσίευσε αποκλειστική φωτογραφία – ντοκουμέντο από την στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή Γαλατά-Πόρου.

galatas-10

Η στιγμή που το ελικόπτερο πέφτει στη θάλασσα γεμάτο καπνούς

Στη φωτογραφία φαίνεται το ελικόπτερο που έχει βουτήξει στη θάλασσα βγάζοντας καπνούς. Το ελικόπτερο είχε προηγουμένως χτυπήσει σε εναέρια καλώδια της ΔΕΗ που δίνουν ρεύμα στον Πόρο.

https://www.youtube.com/watch?v=_nQ_DsbOM-0

Το ιδιωτικό ελικόπτερο έκανε δρομολόγιο για αεροδρόμιο

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο ήταν τύπου Agusta Α-109 και ανήκει στον επιχειρηματία Κ. Στέγγο ο οποίος το εκμισθώνει για εμπορική χρήση. Το ελικόπτερο το μίσθωσαν δύο Ρώσοι από το Γαλατά για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γαλατά Κώστα Καραγιάννη που μίλησε στο One ήταν τρεις οι επιβαίνοντες και δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το ελικόπτερο ξεκίνησε από τον Γαλατά με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο χειριστής να χάσει τον έλεγχο και το ελικόπτερο να καταλήξει στη θάλασσα.

Μπλακ άουτ στον Πόρο μετά την πτώση του ελικοπτέρου

Απόρροια της πρόσκρουσης με τα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ που τροφοδοτούν με ρεύμα το νησί, ήταν να προκληθεί μπλακ άουτ στον Πόρο. Την ώρα αυτή διεξάγονται έρευνες για τυχόν επιζώντες. Στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ιδιωτικά μέσα και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε επιφυλακή έχει τεθεί το Κέντρο Υγείας Γαλατά, γιατροί του οποίου μεταβαίνουν στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι και το νοσοκομείο Ναυπλίου.

Στο σημείο έφτασαν ελικόπτερα και δυνάμεις των ΟΥΚ, ενώ αποκλείστηκε η θαλάσσια περιοχή.

galatas3

galatas5

Πρώην δήμαρχος Πόρου: Εγινε έκρηξη πριν πέσει το ελικόπτερο

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας στο OPEN TV. «Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους». Ο πρώην δήμαρχος του Πόρου επιβεβαιώνει ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση