HomeHL-WorldΔημοσκόπηση-σοκ για τον Κόρμπιν

Δημοσκόπηση-σοκ για τον Κόρμπιν

«Κάλλιο άτακτο Brexit παρά αυτός πρωθυπουργός», λέει το 48%

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλο ένα πλήγμα στους Εργατικούς και τα σχέδιά τους να ρίξουν τον Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία καταφέρνει νέα δημοσκόπηση, όπου η πλειοψηφία δηλώνει ότι θα προτιμούσε ένα «άτακτο Brexit» παρά να γίνει ο Τζέρεμι Κόρμπιν πρωθυπουργός και να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της YouGov ένα ποσοστό γύρω στο 48% των 2.000 ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, παρά να αναλάβει τα ηνία της ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που εξακολουθεί να ονειρεύεται ότι θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης για να σταματήσει το «άτακτο Brexit», παρά το πρόσφατο ρητό «Όχι» των Φιλελευθέρων. Στην ίδια δημοσκόπηση μόλις ένας στους τρεις (35%) δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να διαδεχθεί ο ηγέτης των Εργατικών τον Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ και να ζητήσει και πάλι τη γνώμη του εκλογικού σώματος για το Brexit. Το υπόλοιπο ποσοστό των ερωτηθέντων (17%) προτίμησε να μην απαντήσει.

Την ίδια ώρα μια άλλη, χθεσινή σφυγμομέτρηση, της BMG Research δείχνει ότι οι Τόρηδες του Τζόνσον έχουν διευρύνει την ψαλίδα από τους Εργατικούς του Κόρμπιν στις οκτώ μονάδες (31% έναντι 25%), ενώ οι Φιλελεύθεροι πιάνουν ποσοστό 19% και το Κόμμα του Brexit 12%.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση