HomeHL-9Μ. Λέκκας: Καλός καιρός με βοριάδες και υψηλό κυματισμό

Μ. Λέκκας: Καλός καιρός με βοριάδες και υψηλό κυματισμό

Η πρόγνωση του καιρού από τον γνωστό μετεωρολόγο της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλίσει και η νέα εβδομάδα με τους ανέμους όμως να ταλαιπωρούν αρκετές περιοχές της Κρήτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, ανεβάζοντας μάλιστα και τον κίνδυνο επέκτασης μιας πυρκαγιάς, κυρίως στις περιοχές όπου εμφανίζονται περισσότερο ενισχυμένοι.

Όπως τονίζει ο κ. Λέκκας προσοχή βέβαια απαιτείται και στις βόρειες παραλίες του νησιού μας όπου σημειώνεται αρκετά υψηλός κυματισμός κάνοντας λίγο δύσκολες τις συνθήκες κολύμβησης καθώς και άλλων θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Καλύτερες συνθήκες πάντως αναμένονται από την Πέμπτη και μετά στις περισσότερες περιοχές του νησιού μας.

Ισχυροί κατά τόπους βορειάδες έως και την Τετάρτη, εξασθενούν από την Πέμπτη

Ο Ετησίας, το κοινώς γνωστό Μελτέμι, παραμένει στο Αιγαίο και τις επόμενες ημέρες, επηρεάζοντας και την Κρήτη με αυξημένο κυματισμό στις βόρειες ακτές του νησιού και κατά τόπους ισχυρούς ανέμους σε κεντρικές και ιδιαίτερα σε νότιες περιοχές. Η θερμοκρασία διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα δίνοντας μάλιστα μια καλή αίσθηση δροσιάς τις βραδινές ώρες. Αν και ο κίνδυνος εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς εμφανίζεται χαμηλός, η επέκταση της όμως σε περιοχές όπου πνέουν οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες έως και επικίνδυνες καταστάσεις.

Για σήμερα Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ πρόσκαιρα μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Οι Βόρειοι άνεμοι θα είναι περισσότερο ενισχυμένοι στις δυτικές περιοχές των Χανίων,  ανατολικά τμήματα Ν. Ηρακλείου και Ν. Λασιθίου καθώς και σε νότιες περιοχές του νησιού με την ένταση τους να φθάνει στα 4 – 5 , τοπικά έως και τα 6 Μποφώρ.

Τις βραδινές ώρες αναμένεται, κατά τόπους και πάλι, μια μικρή εξασθένηση στην ένταση τους ενισχυόμενοι όμως και πάλι την επόμενη ημέρα, κορυφώνοντας την ένταση τους τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα με την ελάχιστη να κυμαίνεται γενικά στους 20 – 23°C αλλά και με θερμοκρασίες κάτω από 20°C  να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές μετατρέποντας έτσι το ευχάριστο αίσθημα δροσισμού ακόμη και σε κρύο.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά τους 30°C για τις βόρειες περιοχές ενώ στην ενδοχώρα και στα νότια θα φθάνουν έως και τους 34°C.

Από την Πέμπτη και μετά οι άνεμοι, αν και διατηρούν την Βόρεια τάση τους,  εξασθενούν  περισσότερο επιτρέποντας πλέον καλύτερες συνθήκες κολύμβησης στις βόρειες παράκτιες ζώνες του νησιού αλλά και καλύτερες ανεμολογικές συνθήκες στην ενδοχώρα και στις νότιες περιοχές της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή αύξηση και θα κυμαίνεται στους 30 – 32°C στα βόρεια ενώ έως και 36°C μπορεί να φθάσουν κατά τόπους στα νότια.

Παρόμοια πολύ καλός καιρός με ήπιους ανέμους και θερμοκρασίες αναμένεται και για το επόμενο Σαββατοκύριακο για το νησί μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση