HomeΚΡΗΤΗΟ Σύλλογος «Δ. Θεοτόκοπουλος» ζητά άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος «Δ. Θεοτόκοπουλος» ζητά άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών

«Στα «τυφλά» η προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτόκοπουλος» ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών καθώς όπως τονίζει παρατηρείται μια σημαντική ολιγωρία από την πλευρά του υπουργείου ως προς την ομαλή εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε είκοσι μέρες περίπου ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, ωστόσο παρατηρείται μια σημαντική ολιγωρία από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας ως προς την ομαλή εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς.

Η πολιτική ηγεσία  δεν έχει εκδώσει ακόμα εγκύκλιο για τις προσλήψεις των αναπληρωτών για τη γενική αγωγή αλλά και δεν έχει ξεκαθαρίσει επίσημα πως θα πορευτεί σε σχέση με τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή.

Οι εκπαιδευτικές ανάγκες είναι τεράστιες τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς θα χρειαστούν πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στο νομό Ηρακλείου τα εκπαιδευτικά κενά στα δημοτικά και νηπιαγωγεία ξεπερνούν τα 1.200 σε όλες τις ειδικότητες.

Η «κανονικότητα», που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, δε γίνεται με τις υποτιθέμενες και πολιτικά υποκριτικές «χαρτογραφήσεις» των αναγκών, καθώς τα κενά στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι επίσημα καταγεγραμμένα και γνωστοποιημένα. Η δική μας κανονικότητα είναι να υπάρχει σε κάθε σχολείο της χώρας μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό για τους μαθητές μας.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος, καλούμε άμεσα το υπουργείο παιδείας:

  • Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βγει το συντομότερο η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών με διαβεβαίωση ότι αρχές Σεπτεμβρίου όλοι οι αναπληρωτές θα βρίσκονται στα σχολεία της χώρας.
  • Να προστεθούν οι προϋπηρεσίες του 2019 στους πίνακες (μέσω του OPSYD) που θα αξιοποιηθούν για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Να έχουν δυνατότητα αίτησης και ένταξης στους φετινούς πίνακες και όσοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν κατά την περσινή χρονιά.
  • Να κοινοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της όλης διαδικασίας του διορισμού των 4.500 στην ειδική αγωγή με βασική επιδίωξη τον άμεσο διορισμό των συναδέλφων μας χωρίς καθυστερήσεις.
  • Να προχωρήσει στην προκήρυξη των 10.500 διορισμών στη Γενική Αγωγή.

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρέμβει σε όλα τα επίπεδα, ώστε τα σχολεία μας να είναι ανοικτά από την πρώτη μέρα με το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτείται, για να μη χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος για τους μαθητές μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση